Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο πρωθυπουργός "κόπηκε" στο μάθημα της ατομικής ευθύνης

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε η κ. Κεραμέως ούτε και η κ. Ζαχαράκη καταδέχθηκαν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες εντός των σχολικών αιθουσών που επισκέφθηκαν μην και ο τηλεοπτικός φακός δεν τις καταγράψει ευκρινώς

"Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί" ήταν η πρωθυπουργική ατάκα που κυριάρχησε στην ειδησεογραφία μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι. Μια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε συνοδεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ώστε να παρουσιαστεί η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου ως μια ομαλή και ακίνδυνη μετάβαση στην εκπαιδευτική κανονικότητα, όπως φυσικά την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.

Μόνο που τη νέα κανονικότητα που ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς έδειξαν να περιφρονούν προκλητικά ο πρωθυπουργός, η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, που για τις τηλεοπτικές ανάγκες μπήκαν στις σχολικές αίθουσες για τα απαραίτητα πλάνα και τους γνωστούς χαριτωμένους διαλόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς όμως να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας που οι ίδιοι έχουν κρίνει πως είναι απαραίτητοι για την επιστροφή στα θρανία. Και σ’ αυτό το μάθημα ο πρωθυπουργός “κόπηκε”.

Είδαμε λοιπόν τον πρωθυπουργό να μπαίνει στη σχολική αίθουσα χωρίς προστατευτική μάσκα, είδαμε τον πρωθυπουργό να μην κρατά αποστάσεις από τους μαθητές και να τους πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, είδαμε τέλος τον πρωθυπουργό, χωρίς να φορά γάντια, να ακουμπά με γυμνά χέρια πάνω στα θρανία μαθητών. Και όλα αυτά για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εικόνας που ήθελε έναν πρωθυπουργό άνετο και χαμογελαστό να περνάει το μήνυμα πως το άνοιγμα των σχολείων είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής διαδικασία, αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας - αλλά αυτά δεν αφορούν τον ίδιο και τους υπουργούς του. Γιατί, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε η κ. Κεραμέως ούτε και η κ. Ζαχαράκη καταδέχτηκαν να φορέσουν προστατευτικές μάσκες εντός των σχολικών αιθουσών που επισκέφθηκαν μην και ο τηλεοπτικός φακός δεν τις καταγράψει ευκρινώς.

Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναρτήσει στο Τwitter το σχετικό βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τους κανόνες που μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να τηρούν στα σχολεία και το επόμενο πρωινό φρόντισε να τους παραβιάσει όλους, χωρίς όμως να δεχτεί την παραμικρή κριτική από τα ΜΜΕ. Όπως επίσης δεν δέχτηκε την παραμικρή κριτική για όσα ψευδώς πανηγύρισε σχετικά με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης των μαθητών όσο τα σχολεία ήταν κλειστά. Αλλά, είπαμε: ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει τα προνόμια της μιντιακής ασυλίας που τόσο ακριβά εξαγόρασε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής. 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις