Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Κύριε Μητσοτάκη, τι σου φταίει το κοριτσάκι;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Κύριε Μητσοτάκη, τι σου φταίει το κοριτσάκι;

 Χωρίς να βρεθεί κάποιος να του ψιθυρίσει: Κύριε Μητσοτάκη, τι σου φταίει το κοριτσάκι; Σε βλέπει όλη η Ελλάδα, δώσε το καλό παράδειγμα. Σε σχολείο βρίσκεσαι, όχι στα γενέθλια του Πολάκη!

Το διέπραξε πάντως. Και εντάξει, να μην του πάρουμε το κεφάλι, όπως έκαναν αυτός και οι φίλοι του με τα γενέθλια του εξαποδώ, τον Τσίπρα χωρίς μάσκα και λοιπά. Αλλά πώς, βρε παιδί μου, κοτζάμ πρωθυπουργός, που επισκέπτεται σχολείο μάλιστα, το αποφάσισε; Θα το σκέφτηκε, δεν μπορεί. Να βάλω - να μην βάλω. Και το ξέκοψε: Δεν βάζω! Δεν βάζει αυτός, αλλά βάζει εμάς σε απορία. Γιατί;

Εκδοχή πρώτη. Ελάχιστα πιθανή. Επειδή τόσο του κόβει. Δεν πιστεύει ούτε όσα λένε οι επιστήμονες, ούτε όσα λέει ο Τσιόδρας, ούτε όσα μας αγριεύει ο Χαρδαλιάς, ούτε όσα διαφημίζουν με κρατικό χρήμα τα ΜΜΕ, ούτε όσα λέει ο ίδιος. Ούτε όσα είπε μάλιστα στα παιδιά που επισκέφθηκε. Δεν πιστεύει ούτε στις αποστάσεις, ούτε στη μάσκα, ούτε στον σεβασμό στον άλλο. Στον διπλανό. Άμα σας αρέσει!

Εκδοχή δεύτερη, κάπως πιο πιθανή. Είναι πεπεισμένος ότι τον προστατεύει από τον ιό η οικογενειακή παράδοση στην προστασία. Προστατεύω τη Ζίμενς, τη Νοβάρτις, τον ΣΕΒ, τους βαρόνους, τους πενήντα κατασκευαστές πλυντηρίων. Κι αυτοί με προστατεύουν με τη σειρά τους. Τον ιό θα φοβηθώ; Απόδειξη ότι κάτι παρακατιανοί μόνο κατέκριναν το μασκαραλίκι του Παγκρατίου. Συνεπώς, μόκο.

Εκδοχή τρίτη, η πιο πιθανή. Το ήξερε ότι δεν είναι εντός προδιαγραφών. Αλλά αποφάσισε, κόντρα στα κελεύσματα των ειδικών, να πάει ακάλυπτος ανάμεσα στα παιδιά. Διότι Κυριάκος με μάσκα, δεν λέει. Με το χαμόγελο της ευφυΐας και της επιτυχίας κρυμμένο πίσω από παραβάν, δεν λέει. Με το γοητευτικό ηχόχρωμα της φωνής του πνιγμένο πίσω από ύφασμα, δεν λέει.

Διέπραξε μια παράκαμψη για χάρη μας, εν ολίγοις. Για να τον απολαύσουμε κι εμείς, όπως και τα παιδιά, σε όλο το ακάλυπτο και απροκάλυπτο μεγαλείο του. Μετά σταγονιδίων, θα πεις. Εντάξει. Αλλά μην το ξεχνάς: Κι ο Τσίπρας φορολόγησε άγρια τη μεσαία τάξη...

Θανάσης Καρτερός

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL