Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Ελένη Τοπαλούδη: Συγκινητικές στιγμές στο Δικαστήριο μετά την καταδίκη των ενόχων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελένη Τοπαλούδη: Συγκινητικές στιγμές στο Δικαστήριο μετά την καταδίκη των ενόχων (Video)

«Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, στο 1,85 που ήταν η Ελένη μας ή μάλλον εκεί ψηλά στον ουρανό που είναι η Ελένη μας», είπε μετά το τέλος της δίκης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Μιλώντας στην ΕΡΤ για την απόφαση είπε ότι ένοιωσε μια «στιγμιαία ανακούφιση στο άκουσμά της» ωστόσο όμως πρόσθεσε ότι θα υποφέρουν μέχρι το τέλος της ζωής τους για το χαμό της κόρης τους.https://www.youtube.com/embed/JhCWNN_c4nchttps://www.youtube.com/embed/o60Na4Hscw0

Έγγραφα στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδής βεβαίωση για καταδικασθέντα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit.gr το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασής του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδής βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος στον 23χρονο καταδικασθέντα Ροδίτη. Ακόμη για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Η εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκε το ακροατήριο την απόφαση «Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη» ενώ οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασαν σε λυγμούς στο άκουσμα της ποινής.

Η τραγική μητέρα ξέσπασε φωνάζοντας συνθήματα μαζί με τους συγκεντρωμένους ανθρώπους και τις φεμινιστικές οργανώσεις που συμπαραστέκονταν σε αυτό το μακροχρόνιο αγώνα των τραγικών γονιών.

Με το άκουσμα της ομόφωνης απόφασης για την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικά και την ανωτάτη των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ακολούθησε παρατήρηση από την πρόεδρο: «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση  και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία» ωστόσο η συγκίνηση ήταν έντονη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL