Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Αποκαλυπτική κατάθεση στην Προκαταρκτική / Ξ. Δημητρίου: Οι εισαγγελείς Διαφθοράς δέχονταν απειλές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτική κατάθεση στην Προκαταρκτική / Ξ. Δημητρίου: Οι εισαγγελείς Διαφθοράς δέχονταν απειλές

Οι υπουργοί της Ν.Δ. κάνουν αυτά για τα οποία κατηγορούν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε χθες η πρ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκαλύπτοντας ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης «χαριεντιζόταν» στον Άρειο Πάγο με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη και δημοσιογράφους όταν θα λαμβανόταν η απόφαση για το πώς θα κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες!

Υπογραμμίζεται ότι η Ξ. Δημητρίου δεν ποινικοποίησε τη συνάντηση. «Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο» είπε αναφερόμενη στην ολιγόλεπτη συνάντησή της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσής μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό Αθ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον Δ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθ. Κατσιρώδης με τον οποίο «χαριεντιζόταν» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης είναι ο δικαστικός που έχει ψηφίσει δύο φορές κατά της Ελ. Τουλουπάκη κατά την επιλογή εισαγγελέα Διαφθοράς...

Απαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, η πρ. ανώτατη εισαγγελέας υπερασπίστηκε το έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς. «Είπατε ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο. Άρα οι εισαγγελείς Διαφοράς δεν είναι μια συμμορία που πήρε μέρος σε μια σκευωρία», ρώτησε η Δ. Αυγέρη.

«Σοβαρά μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση αυτή, παρά τα εμπόδια και τις απειλές με μηνύσεις, αναφορές κ.λπ. Η Ελ. Τουλουπάκη, αυτή η γυναίκα, έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά η Ξ. Δημητρίου, η οποία σημείωσε ότι έχει δεχθεί στην καριέρα της «απίστευτες απειλές, με ανορθόγραφα μηνύματα, με μαφιόζικες μεθόδους».

Για τις συναντήσεις της με δημοσιογράφους η Ξ. Δημητρίου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να μην με έχει επισκεφτεί. Όλοι, μα όλοι. Η Μάνδρου, η Τσουκαλά, ο Τσιμπούκης, όλοι», και ότι έχει συναντήσει μία φορά τον Κ. Βαξεβάνη. Η Δ. Αυγέρη ρώτησε: «Την ημέρα που πήγατε στον Άρειο Πάγο είπατε ότι ο Δ. Κράνης συνομιλούσε και με δημοσιογράφο, ήταν ένας από αυτούς;». «Ναι, τη δημοσιογράφο» φέρεται να επιβεβαίωσε η Ξ. Δημητρίου.

Δ. Τσοβόλας: Πολιτική δίωξη

Σειρά καταγγελιών κάνει ο Δημήτρης Τσοβόλας, με αφορμή την απόφαση της Ν.Δ. να επεκτείνει το κατηγορητήριο για τον πρ. αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. «Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική» υπογράμμισε σε δήλωσή του «επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Δ. Παπαγγελόπουλου».

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου τόνισε ότι δημοσιοποιούνται απόρρητα στοιχεία της δικογραφίας και ότι λαμβάνεται απόφαση πριν ολοκληρωθεί το έργο της Προκαταρκτικής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL