Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Με αερολογίες και ψέματα δεν θωρακίζεται το ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Με αερολογίες και ψέματα δεν θωρακίζεται το ΕΣΥ

“Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και αξιοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε με στόχο να διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας και της ζωής” είπε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής επαναλαμβάνοντας και υποστηρίζοντας το γενικό πολιτικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “στο ΕΣΥ έγιναν σε πέντε εβδομάδες όσα δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες”.

Και ενώ τους ακούς αναρωτιέσαι αν τα πιστεύουν και οι ίδιοι αυτά που με τόση υποκριτική άνεση μας λένε. Γιατί τα λόγια τους είναι μονάχα ένας χαρτοπόλεμος λέξεων κενών περιεχομένου, που μόνο οργή και θλίψη προκαλεί σε αυτούς που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των δημόσιων νοσοκομείων που σήκωσαν, σηκώνουν και θα συνεχίσουν αβοήθητοι να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Ας μην πάμε μακριά. Ας πάμε ώς το νοσοκομείο της Νίκαιας και ας ακούσουμε την κραυγή αγωνίας τού εκεί ιατρικού προσωπικού, που έρχεται να εκθέσει τόσο τον υπουργό Υγείας όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ας διαβάσουμε την υπηρεσιακή επιστολή της διευθύντριας της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Νίκαιας, η οποία και περιγράφει μια απολύτως απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης των νοσοκομειακών δομών (και μάλιστα αιχμής, λόγω επιδημίας του κορωνοϊού) και του προσωπικού.

Γράφει λοιπόν η κ. Ευσταθία Ευαγγελοπούλου διευθύντρια της κλινικής, στην επιστολή της προς το υπ. Υγείας, τη διοίκηση, τη 2η ΥΠΕ:

- Εδώ και δυο μήνες, η κλινική πέρασε από οκτάωρη σε εικοσιτετράωρη εφημερία, χωρίς αύξηση προσωπικού. Το προσωπικό αποδέχτηκε το φόρτο, ελπίζοντας σε ενίσχυση.

- Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι διπλάσιος των 27 συνολικά κλινών: νοσηλεύονται 55 βαρέως πάσχοντες ασθενείς!

- Υπηρετούν μόνο δύο ειδικευόμενοι, εκ των οποίων μόνο ο ένας είναι πνευμονολόγος.

Στο κλείσιμό της, η επιστολή της διευθύντριας της κλινικής ζητάει να ανασταλεί η σημερινή εφημερία (15.5) και να επιστρέψει συνολικά η κλινική στην οκτάωρη εφημερία και καταλήγει: “Καθώς η κλινική μας δεν έχει κατάλληλα στελεχωθεί, δηλώνουμε αδυναμία ιατρικής και νοσηλευτικής διαχείρισης (διάγνωση, θεραπεία) και ορθής και ασφαλούς νοσηλείας τέτοιου όγκου ασθενών”.

Βάζεις αυτή την επιστολή δίπλα στις μεγαλοστομίες Μητσοτάκη και στις αερολογίες Κικίλια και κρίνεις. Κρίνεις την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία αλλά κρίνεις και την αξιοπιστία αυτών που είχαν την ευθύνη της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης παραπλανώντας τους πολίτες.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL