Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Ωμή υπεράσπιση Γεωργιάδη στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας: / Υπεράσπιση Γεωργιάδη στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας: Ευτυχώς, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις μειώσεις μισθών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ωμή υπεράσπιση Γεωργιάδη στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας: / Υπεράσπιση Γεωργιάδη στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας: Ευτυχώς, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις μειώσεις μισθών

Και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε τον δρόμο στις επιχειρήσεις για να μειώσουν τους μισθούς των εργαζόμενων. Κινούμενος στο ιδεολόγημα Θεοδωρικάκου «καπιταλισμό έχουμε», ο Άδ. Γεωργιάδης χθες στη Βουλή δεν έδειξε καμία διάθεση να παρέμβει για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη του επισήμανε ότι «δεν νομίζω να συμφωνείτε με τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών 'καπιταλισμό έχουμε, κάποιοι θα ζήσουν, κάποιοι όχι'», ο Άδ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ποτέ ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν είπε 'όποιος θέλει θα ζήσει κι όποιος θέλει θα πεθάνει'. Στην ερώτηση αν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος να ρυθμίσει πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις απήντησε το προφανές: στο σύστημα που έχουμε, που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και ευτυχώς είναι η απάντηση».

Μάλιστα, με το γνωστό του ύφος έδωσε έμφαση στο ότι «ζείτε σε καπιταλισμό. Δεν ξέρω αν το ξέρετε. Έτσι είναι. Και, απ' ό,τι θυμάμαι, η τελευταία σας απόπειρα να τον συντρίψετε το 2015 οδήγησε στην περίφημη κωλοτούμπα. Μετά ζήσατε κανονικά σε καπιταλισμό. Άρα κι εσείς σε καπιταλισμό ζείτε. Κι εγώ σε καπιταλισμό ζω. Αφήστε τώρα τα υπόλοιπα, τις ονειρώξεις των νεανικών σας χρόνων».

Υπέρ Στουρνάρα

Υπογραμμίζεται ότι, εκτός του υπουργού Εσωτερικών, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε και τον διορισμό τού Γιάννη Στουρνάρα για δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το πρώτο εξάμηνο του 2015 απεδείχθη ένας από τους πιο σοβαρούς πυλώνες τής αστικής δημοκρατίας τής χώρας.

Είναι λογικό να τον μισείτε. Σας εμπόδισε να φάτε τα λεφτά της Τραπέζης Αττικής και να κάνετε ρεσάλτο στο Νομισματοκοπείο. Αυτό δεν του συγχωρέσατε. Στείλατε έλεγχο στη γυναίκα του, προσπαθήσατε να τον κλείσετε φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες για τη Novartis και τώρα βγάζετε τη χολή σας που ανανεώνεται η θητεία του για άλλα έξι χρόνια. Δεν πειράζει. Θα σας περάσει κι αυτό. Τι να κάνουμε; Τα έχει αυτά η ζωή» ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χ. Καφαντάρη: Αφήσαμε 37 δισ.

«Το ότι είμαστε αυτήν τη στιγμή εδώ οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άφησε και ένα αποθεματικό συγκεκριμένο -37 δισεκατομμύρια-, το οποίο αναγκαστήκατε κι εσείς να αναγνωρίσετε. Πρέπει να ξέρετε ότι άλλες χώρες έδωσαν μέχρι και το 20% του ΑΕΠ τους για στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων κ.λπ., ενώ στην Ελλάδα αυτό δεν έχει γίνει» του απάντησε η Χ. Καφαντάρη, προειδοποιώντας ότι «δεν έχει πέσει αυτό το χρήμα στην αγορά».

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρέπει να αφεθούν στο έλεος της ανοσίας της αγέλης στην οικονομία» υπογράμμισε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL