Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Οι επόμενες εβδομάδες κρίνουν τις κάλπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι επόμενες εβδομάδες κρίνουν τις κάλπες

Το επιτελείο του Μαξίμου ακόμα δεν έχει καταλήξει, ζυγίζοντας μια σειρά από παράγοντες. Ο μηχανισμός ωστόσο προετοιμάζεται και θα ποντάριζα τα λεφτά μου ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί πολύ σύντομα, το αργότερο στα μέσα Ιουνίου.

Όσο κι αν προσπαθούν να εξωραΐσουν την κατάσταση οι κυβερνητικοί και η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, όλοι πλέον βλέπουν την κατηφόρα τής ύφεσης να είναι απότομη, σχεδόν κρημνώδης. Κι αυτό δεν θα μπορεί με κανέναν τρόπο να κρυφτεί το φθινόπωρο.

Ήδη οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι, οι άνθρωποι του τουρισμού, οι επιστήμονες και βέβαια οι εργαζόμενοι το βλέπουν. Και η κυνική πλην ειλικρινής δήλωση του Θεοδωρικάκου "δεν εγγυώμαι μισθούς και θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καπιταλισμό έχουμε" ή ο χαρακτηρισμός "ζόμπι" για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αφήνουν καμιά χαραμάδα αισιοδοξίας.

Η ανανέωση της θητείας Στουρνάρα στην ΤτΕ είναι από τη μία επιβράβευση για τη συνεπή πολιτική του στάση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που άγγιζε τα όρια του σαμποτάζ. Από την άλλη, είναι ακόμη μία υποχρέωση που κλείνει η Ν.Δ. - για καλό και για κακό. Το ίδιο ισχύει με την προαναγγελία για τη fast track ψήφιση πάνω από 26 νομοσχεδίων έως τον Ιούλιο.

Ταυτόχρονα, το δημοσκοπικό προβάδισμα, ο πειρασμός για άλλη μια νίκη εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνδυαστεί με την κατάργηση της απλής αναλογικής, σίγουρα δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο Ιούλιος είναι νωρίς, όμως ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι δραματικά αργά.

Διότι τότε ο μανδύας του Μωυσή και το φράκο του Τσόρτσιλ θα έχουν ξεφτίσει μπροστά στην ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή ύστερα από ένα καλοκαίρι διάλυσης στον τουρισμό.

Και το ερώτημα στην κάλπη θα έχει μετατοπιστεί από την αντιμετώπιση της πανδημίας στο πώς αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός δεν θα βυθιστεί ξανά σε ένα σπιράλ κρίσης.

Και μην κοροϊδευόμαστε. Την απάντηση προς όφελος της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων μπορούν να τη δώσούν μόνο η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις μαζί με τον λαό. Νωρίτερα ή αργότερα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL