Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Κατάθεση - κόλαφος της Ξ. Δημητρίου για τους μάρτυρες της Ν.Δ. / Κατάθεση - κόλαφος της Ξ. Δημητρίου για τους μάρτυρες της Ν.Δ.: "Ριφιφί" του Ι. Αγγελή στην... Εισαγγελία Διαφθοράς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση - κόλαφος της Ξ. Δημητρίου για τους μάρτυρες της Ν.Δ. / Κατάθεση - κόλαφος της Ξ. Δημητρίου για τους μάρτυρες της Ν.Δ.: "Ριφιφί" του Ι. Αγγελή στην... Εισαγγελία Διαφθοράς!

Νέες καταγγελίες, που πλήττουν την αξιοπιστία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, από την πρ. εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά τη χθεσινή της κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η Ξ. Δημητρίου τόνισε ότι ο Ι. Αγγελής παρανόμησε μπαίνοντας κρυφά στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη και αφαιρώντας υλικό που βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Κατάρρευση της σκευωρίας

Το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης κατέδειξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας (Στο Κόκκινο 105,5) ότι «ο Κ. Μητσοτάκης από την αρχή επέλεξε να πορευτεί μαζί με τους πρωταγωνιστές, με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν και επέλεξαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους: τρομοκρατώντας μάρτυρες, κατασυκοφαντώντας την ποινική Δικαιοσύνη, σπιλώνοντας υπολήψεις.

Αναγκάστηκε, ευρισκόμενος σε ομηρεία, να ακολουθήσει την επιλογή - φιάσκο της Προανακριτικής Επιτροπής. Σήμερα βρίσκεται μπροστά στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε. Και, αντί να πατήσει φρένο, κάνει ακριβώς το αντίθετο: επιταχύνει, προσπαθεί να διευρύνει το κατηγορητήριο».

«Τι σημαίνει διεύρυνση; Ότι δεν υπάρχει σκευωρία Novartis, δεν ‘βγαίνει’. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, καταστάσεις, γεγονότα για να καλύψουν το φιάσκο. Η διεύρυνση κατηγορητηρίου είναι ακριβώς η απόδειξη του πολιτικού αδιεξόδου τους» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι την Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα διεύρυνσης και την Τετάρτη να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Παρανομία και ψέματα

«Ακόμη και οι κατασχέσεις στους κατηγορούμενους γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη και αν λέμε ότι ο Ι. Αγγελής ήθελε να την ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την είχε καλέσει. Με συνεννόηση και ηρεμία να του δείξει το υλικό. Όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά είπε ψέματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει απουσία της και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε, αλλά είπε και ψέματα ότι του το ζήτησα εγώ» τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα.

Ούτε προφορικά

Η Ξ. Δημητρίου, ερωτηθείσα για ενδεχόμενες παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου, επανέλαβε και χθες ότι οι Ι. Αγγελής και Ελ. Ράικου «ούτε προφορικά δεν μου έκαναν παράπονο. Όχι εγγράφως. Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και ότι γι’ αυτό δεν είχαν κανέναν λόγο να φοβούνται. Ήξεραν ότι δεν έχω φάει με τον Παπαγγελόπουλο, όπως έλεγαν δημοσιεύματα για την Ελ. Ράικου».

Μάλιστα φέρεται να αναρωτήθηκε για την Ελ. Ράικου, που καταγγέλλει παρεμβάσεις και απειλές: «Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του;». Χθες ο Ι. Αγγελής υποχρεώθηκε να στείλει στην Επιτροπή αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση υποστηρίζοντας ότι η Ξ. Δημητρίου προέβη σε «ψευδείς και αντιφατικούς» ισχυρισμούς.

Ν.Δ.: Κρύφτηκαν δικογραφίες υπουργών της Ν.Δ., αλλά όχι για offshore...

Από την πλευρά της η Ν.Δ. προσπάθησε χθες να αντιστρέψει τις εντυπώσεις λέγοντας πως η Ξ. Δημητρίου δεν αποκάλυψε ότι ο πρ. οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου κράτησε στα συρτάρια του την περίοδο 2014 - 2017 δικογραφίες με offshore υπουργών της Ν.Δ. μέχρι να παραγραφούν. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας και ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος έκαναν λόγο για fake news. Πάντως η Ξ. Δημητρίου στη χθεσινή της κατάθεση επανέλαβε ότι κρατήθηκαν υποθέσεις τριών υπουργών της Ν.Δ...

«Η Ν.Δ., μπροστά στην ομοβροντία των αποκαλύψεων της Ξ. Δημητρίου για το σκάνδαλο Novartis, επιλέγει τη γνωστή τακτική της διαστρέβλωσης και της παραποίησης των στοιχείων και της αλήθειας» απαντούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκωπτικός Τσακαλώτος: Σκέψου να μην είχαν τη μεσαία τάξη σημαία

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο Ευ. Τσακαλώτος τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. "Στο γονίδιο του εμπόρου η γκρίνια, μας λέει ο κ. Γεωργιάδης. Ζόμπι οι επιχειρήσεις και μπαταχτσήδες οι επιχειρηματίες, μας λέει ο κ. Ζαββός. 'Σκόιλ ελικικού' για τους επιστήμονες, μας λέει ο κ. Βρούτσης. Δεν εγγυώμαι για τους εργαζόμενους, καπιταλισμό έχουμε, μας λέει ο κ. Θεοδωρικάκος. Η ύφεση 25% την περίοδο 2009 - 2014 δεν χαντάκωσε τη μεσαία τάξη, μας λέει ο κ. Σταϊκούρας" σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

"Σκέψου να μην είχαν τη μεσαία τάξη σημαία δηλαδή" σημείωσε, ενώ "προέβλεψε" τη νέα πρόταση της Ν.Δ. για τα μεσαία στρώματα, που "μπορεί να μετεξελιχθεί στο να γυρίσουν στα χωριά τους και να κάνουνε μπαχτσέ, ώστε να μην εξαρτώνται από το κράτος και να μην επιβαρύνουν τους άριστους επιχειρηματίες".

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει πολιτικά γραμμάτια στον Στουρνάρα

Για πολιτικά γραμμάτια που πρέπει να ξεπληρωθούν έκανε λόγο ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας  στον ρ/σ Στο Κόκκινο σε σχέση με την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. "Δεν είναι ουδέτερος διοικητής, αλλά πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. Χρωστάει χατίρι ο κ. Μητσοτάκης" είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι από το 2014 ως κεντρικός τραπεζίτης "υπονόμευσε και τη διαπραγμάτευση, και την προσπάθεια να κρατηθεί η κοινωνία όρθια".

"Ανέλαβε τη θέση τού διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με πολιτική αποστολή την υπονόμευση της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ -που ήταν δεδομένο ότι ερχόταν στην κυβέρνηση- να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς" σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. "Την έκανε αυτή τη δουλειά, την εκπλήρωσε την αποστολή" είπε. "Επομένως, του χρωστάει ένα πολιτικό χατίρι ο κ. Μητσοτάκης του κ. Στουρνάρα. Αυτό νομίζω ότι εξαργυρώνεται με την ανανέωση της θητείας του στη διοίκηση της ΤτΕ. Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα, ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως ουδέτερος διοικητής της ΤτΕ, λειτουργεί ως πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ." κατέληξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL