Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Μαρτυρία στην Προκαταρκτική / Μεθόδευση παραγραφής αδικημάτων υπουργών της Ν.Δ. αποκάλυψε η Ξ. Δημητρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρτυρία στην Προκαταρκτική / Μεθόδευση παραγραφής αδικημάτων υπουργών της Ν.Δ. αποκάλυψε η Ξ. Δημητρίου

Πέντε αποκαλύψεις έκανε η πρ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη χθεσινή κατάθεσή της στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Ανάμεσα σε αυτές ήταν ότι η Ελένη Ράικου δεν μπορούσε να μείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και να ερευνά το σκάνδαλο από τη στιγμή που βρέθηκαν χρήματα της Novartis σε λογαριασμό της. Η κατάθεση της Ξ. Δημητρίου συνεχίζεται και σήμερα για πέμπτη μέρα.

Παράλληλα αποκάλυψε εμπλοκή του πρ. οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου στην παραγραφή δικογραφιών που αφορούσαν τρεις πρ. υπουργούς της Ν.Δ.! Ο Π. Αθανασίου, φέρεται να είπε η πρ. ανώτατη εισαγγελέας, επί τρία χρόνια (2014 - 2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για offshore των υπουργών της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα! Η υπόθεση ήταν γνωστή και στην Ελ. Ράικου, που ήταν τότε εισαγγελέας Διαφθοράς.

Μάλιστα η Ξ. Δημητρίου πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Π. Αθανασίου δεν προήχθη εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και επειδή είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama Papers, ενώ αυτό δεν συνέβη. Υπενθυμίζεται ότι και ο Π. Αθανασίου θυμήθηκε εκ των υστέρων πιέσεις σε υποθέσεις που χειριζόταν...

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η φράση της Ξ. Δημητρίου ότι «η Ελ. Ράικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον σύζυγό της», καθώς υποδηλοί το ασυμβίβαστο που δημιουργήθηκε για την εισαγγελέα.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρίφθηκε η προσπάθεια της Ν.Δ.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να επεσήμανε κατηγορηματικά ότι «η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κ.λπ.) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη».

«Καταρρίφθηκε πλήρως η κατασκευασμένη επιχείρηση της Ν.Δ. να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία. Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα, στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της Ξ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν» τόνισαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «μαρτυρία - ποταμό».

Αναξιόπιστος ο Ν. Μανιαδάκης

Η Ξ. Δημητρίου επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι Ράικου και Αγγελής «επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν».

Χαρακτήρισε επίσης «αναξιόπιστο μάρτυρα» τον Νίκο Μανιαδάκη, καθώς άρχισε να καταγγέλλει όταν κατέστη κατηγορούμενος. Τα πρακτικά της κατάθεσης του Σάμπι Μιωνή στην Επιτροπή ζήτησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προκειμένου, όπως αναφέρει, αν τον μηνύσει.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL