Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

H γυναίκα στο μυαλό του Μητσοτάκη

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέσυρε το σποτάκι με το σεξιστικό περιεχόμενο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις πρώτες ώρες της εμφάνισης του στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο δεν εξαλείφει τις προθέσεις και τις ευθύνες της κυβέρνησης

Μία κυβέρνηση που βυθίζει στο σκοτάδι του αναχρονισμού, της ανυποληψίας και του μαρασμού ολόκληρη τη χώρα- βάσει σχεδίου γενικότερης αναδιάρθρωσης της οικονομίας και συνακόλουθα  της κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη τη γυναίκα.

Τη γυναίκα που από τα βάθη των αιώνων αγωνίζεται για ισότιμη θέση στη ζωή με τον άντρα, για να αποκτήσει αξία το πρόσωπο και η προσφορά της στην κοινωνία.

Για τη γυναίκα που παλεύει να έχει δικαιώματα στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή, μόρφωση, δουλειά, οικογένεια, φίλους, και αντιμετωπίζει κυκεώνα δυσκολιών καθημερινά, ο Κ. Μητσοτάκης μέσω του σποτ της Πολιτικής Προστασίας που προέβαλε, προωθεί τα έμφυλα στερεότυπα στην κοινωνία που όχι μόνο προσβάλουν κατάβαθα το γυναικείο πληθυσμό, αλλά μας γυρνούν αιώνες πίσω.

Στη στερεοτυπική διαφήμιση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας o ηθοποιός Χ. Λούλης  συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία.

Η γυναίκα για τον Κ. Μητσοτάκη είναι χαζή, χαζοχαρούμενη, ελαφρόμυαλη και ευτυχώς που στην πλάση υπάρχει ο άντρας πάντα έξυπνος να της δείχνει το σωστό το δρόμο. Μακριά από τις επικινδυνότητες που της υποδεικνύει ο κάτω του μετρίου εγκέφαλος της.

Οι γυναίκες με τους άνδρες δεν είναι ίσια και όμοια και πως θα μπορούσε άλλωστε, στο νεοφιλελεύθερο κόσμο του ηγέτη Μητσοτάκη.

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ ζεστά-ζεστά από τον δημόσιο κορβανά  για την καμπάνια με σκοπό την αντιμετώπιση της  πανδημίας, με απευθείας αναθέσεις και εκτός Διαύγειας, για να εκπέμψει ο πρωθυπουργός το μήνυμα ότι οι άντρες είναι έξυπνοι, ενώ εκείνες όχι.

Αυτή είναι η στερεότυπη αντίληψη του «Μωυσή» πρωθυπουργού της χώρας και με αυτήν θέλει να διαπαιδαγωγήσει τις νέες γενιές και την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Ο σεξισμός στα ένδοξα του με υπογραφή Κ. Μητσοτάκη.

Το σποτάκι που προκάλεσε τη μήνη μπορεί να αποσύρθηκε, αλλά υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για να διαδοθούν τα έμφυλα στερεότυπα που θέλει να εμπεδωθούν στην κοινωνία η κυβέρνηση του «άριστου», «εκσυγχρονιστή» Κυριάκου. Για αυτό το νου σας…

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο