Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Α λα καρτ της Κυριακής / To δίλημμα του Μητσοτάκη: To be ή δεν θα του βγει;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α λα καρτ της Κυριακής / To δίλημμα του Μητσοτάκη: To be ή δεν θα του βγει;

Θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μέσα στο καλοκαίρι -για τον Ιούλιο λέγεται ότι δέχεται εισηγήσεις- ή στις αρχές του φθινοπώρου; Όχι λένε οι μισές πληροφορίες. Το σκέφτεται και το συζητάει λένε οι άλλες μισές. Και καθώς δεν λείπουν εκείνοι που «ξέρουν» ακόμα και ποιος εισηγείται τι, το θέμα σέρνεται στην επικαιρότητα. Και εννοείται ότι καμιά διάψευση δεν μπορεί να το κλείσει, γιατί, ως γνωστόν, οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν προαναγγέλλονται.

Γιατί, όμως, άνοιξε τέτοιο θέμα; Αν και έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους διάφοροι επώνυμοι της τοξικής δημοσιογραφίας, οι οποίοι επείγονται να «θανατώσουν» πολιτικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλοι, πιο σοβαροί, κοντά στον Μητσοτάκη, που τους κόβει περισσότερ και εισηγούνται το ίδιο. Με επιχειρήματα που δεν είναι για πέταμα:

* Πρώτον, ο Μητσοτάκης είναι στα πάνω του με τον «πόλεμο» του κορωνοϊού και λίγο πριν από αυτόν, με τον άλλο «πόλεμο», των συνόρων. Ποσοστά δημοφιλίας Τσαουσέσκου του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Κι αυτό ωθεί δημοσκόπους και δημοσκοπούντες, καιροσκόπους και καιροσκοπούντες να συνηγορούν υπέρ της κάλπης. Το ταχύτερο δυνατό και πριν περάσει η ζάλη της πανδημίας.

* Δεύτερον, τα μαύρα μαντάτα για την οικονομία ταράζουν τον ύπνο του Μαξίμου. Αν τα σενάρια επαληθευτούν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, έως βεβαιότητα, να ξηλωθεί η στολή του αρχιστρατήγου Μητσοτάκη σε χρόνο μηδέν. Άρα εκλογές, γιατί το βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει. Να τσεπώσουν τη λευκή επιταγή που επιθυμούν για να εφαρμόσουν τη μαύρη συνταγή που προτιμούν.

* Τρίτον, και καθόλου τριτεύον, αν καταφέρουν άλλη μια φορά, άλλες δύο για να είμαστε πιο ακριβείς, να βάλουν κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ, απαλλάσσονται από ένα μεγάλο αγκάθι: του Τσίπρα. Και ρίχνουν τον αντίπαλο σε εσωστρέφεια.

Υπάρχουν βέβαια και ισχυρά αντεπιχειρήματα. Πρώτον, ο αντίπαλος έχει αποδείξει ότι δεν είναι κορόιδο ούτε πρόθυμος να παραδοθεί. Δεύτερον, θα πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο, πρωτίστως στην προνομιακή, υποτίθεται, γι’ αυτούς μεσαία τάξη, γιατί με χαμηλό βαρομετρικό, με ισχυρή πλειοψηφία και σε μια στιγμή που η χώρα και η οικονομία χρειάζονται ήπιο κλίμα αυτοί στήνουν κάλπες. Διπλές μάλιστα, καθώς η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική.

Ως εκ τούτου, μαδάει τη μαργαρίτα ο Μητσοτάκης. Το be ή δεν θα του βγει; Δύο επιθυμίες τον βασανίζουν. Μια αμυντική - να προκάμει πριν έρθει το τσουνάμι. Και μια επιθετική - να φάει τον Τσίπρα τώρα, με τα μαχαιροπίρουνα της πανδημίας. Αλλά και ένας μεγάλος φόβος: Αν κουτρουβαλιαστεί στον λάκκο που θα σκάψει;

Σε κάθε περίπτωση, λογικό είναι να ξέρει ότι αν έχει αυτός σχέδια, έχει κι ο μισητός αντίπαλος. Και είτε κάνει, είτε δεν κάνει εκλογές, θα δούμε ποιος - ποιος - ποιος θα φαγωθεί που λέει και το δημώδες...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL