Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
"Παιδί μου, έχεις αποδείξεις για όσα λες;". "Οχι"... / Αποκαθήλωση της αξιοπιστίας του Ι. Αγγελή από την Ξ. Δημητρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Παιδί μου, έχεις αποδείξεις για όσα λες;". "Οχι"... / Αποκαθήλωση της αξιοπιστίας του Ι. Αγγελή από την Ξ. Δημητρίου

Σε πλήρη αποκαθήλωση της αξιοπιστίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή προχώρησε και χθες η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην τρίτη ημέρα κατάθεσής της στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Ένα και μόνο επεισόδιο που περιέγραψε αρκούσε -και αφορούσε το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» για την άρνησή του να παραλάβει στοιχεία από το FBI.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ξ. Δημητρίου αποκάλυψε πως «ο Ι. Αγγελής μου είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα της 'Δημοκρατίας' τον Ιανουάριο του 2019 για τη συνάντηση της Βιέννης βρίσκεται ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Του είπα: 'Παιδί μου, για ό,τι λες αποδείξεις έχεις;'. Μου είπε πως όχι και για τον λόγο αυτόν δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του».

Μάλιστα η Ξ. Δημητρίου αποκάλυψε ότι υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη πήγε στον Άρειο Πάγο την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση για τους προστατευόμενους μάρτυρες! Η συζήτηση αφορούσε τον ρόλο των δημοσιογράφων, με την Ξ. Δημητρίου να λέει ότι «δεν είναι ποινικό αδίκημα η ενημέρωση. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να αποκαλύπτουν. Η έρευνα είναι συνωμοσία». Και συνέχισε αποκαλύπτοντας την παρουσία υπουργού τον οποίο δεν κατονόμασε:

«Παράδειγμα. Την Τσικνοπέμπτη πήγα να πάρω αντίγραφο της κατάθεσής μου από τον Άρειο Πάγο. Εκείνη την ημέρα θα έβγαινε η απόφαση του εισαγγελέα για τους προστατευόμενους. Εκεί είδα ένα μέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου να συζητά με μια δημοσιογράφο. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να προχωρήσω σε αυθαίρετα συμπεράσματα;».

Η κατάθεση της πρώην ανώτατης εισαγγελέως της χώρας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Χθες απάντησε σε ερωτήσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που εστίασαν στην επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, η οποία κράτησε ελάχιστα λεπτά.

Όπως είπε η Ξ. Δημητρίου, συνολικά ο φάκελος με το σκάνδαλο της Novartis έμεινε 45 λεπτά στον Άρειο Πάγο. «Δεν ήθελα να τον κρατήσω ούτε λεπτό παραπάνω» φέρεται να είπε η Ξ. Δημητρίου ζητώντας από όλους να σκεφτούν «τι θα γινόταν αν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρατούσε τον φάκελο μια εβδομάδα».

Αδιαφορία για υποθέσεις “που μιλούσαν”

Η Ξ. Δημητρίου επεσήμανε ακόμη ότι στο γραφείο της Ελ. Ράικου «λίμναζε» η καταγγελία για τον ρόλο του Ν. Μανιαδάκη, καθώς είχε σταλεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2015 και η Ελ. Ράικου έστειλε παραγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα τον Νοέμβριο του 2015.

Για τον Ι. Αγγελή η μάρτυρας είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αμελούσε άλλες δικογραφίες:

«Είχε μια εμμονή με τη Novartis. Κάτι που το έβλεπα ως υπερβολή. Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατ' οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που 'μιλούσε' και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα, πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί, τότε αλίμονό μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν, παίρνουν αμοιβές. Ο Ι. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL