Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Είναι στο χέρι μας!

Η “Αυγή” και το Κόκκινο, το Κόκκινο και η “Αυγή” δημιουργούν πολιτικά γεγονότα.

Το απέδειξαν για ακόμα μια φορά προχθές Τρίτη. Ήταν μια άλλη μέρα και για τον σταθμό, και για την εφημερίδα.

Η απεύθυνση στους ανθρώπους του πολιτισμού, το βήμα στους καλλιτέχνες από τις σελίδες της “Αυγής” και τη συχνότητα του Κόκκινου υπενθύμισαν σε όλους (ακόμα και σε μας τους ίδιους) τους διαχρονικούς δεσμούς των εντύπων και των μέσων της Αριστεράς με τις τέχνες και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν.

Προχθές Τρίτη αποδείχθηκε ποιος βάζει την πραγματική ατζέντα της κοινωνίας, ποιος αφουγκράζεται τις ανησυχίες, ποιος καταγράψει και αναδεικνύει.

Ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις έλεγε ότι σ’ αυτή τη χώρα το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έχουν την πρόθεση να κόψουν φτερά και να μην εντοπίζουν ταλέντα.

Προχθές, από το Κόκκινο, ένας άλλος μεγάλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους εν ζωή καλλιτέχνες, συνθέτης και μαέστρος μας θύμισε γιατί είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος και όχι μόνο ένας συνθέτης που γράφει (σπουδαία) τραγούδια.

Αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης αναζητεί μια υπουργό Πολιτισμού, όχι μια διεκπαιραιωτική γενική γραμματέα υπουργείου με "βλαπτική έπαρση" και μοναδική ειδίκευση τις ανασκαφές.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θύμισε στους κυβερνώντες ότι οι καλλιτέχνες δεν μπορεί να είναι αρεστοί και μίας χρήσεως και ο Νότης Μαυρουδής ότι δεν είναι επαίτες ούτε χομπίστες. "Υπάρχει υπουργός Πολιτισμού στη χώρα;" αναρωτήθηκε.

Πώς το αντιμετώπισε η κυβέρνηση όλο αυτό το ξέσπασμα των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού; Ποιες απαντήσεις δίνει, ποιο σχέδιο επεξεργάζεται;

Η αρμόδια υπουργός Λ. Μενδώνη βρήκε "καταφύγιο" στον ΣΚΑΪ! Θα πει κανείς, δεν την κάλεσε κάποιος να καταθέσει τις απόψεις της... Την έχουν επανειλημμένα καλέσει οι άνθρωποι του πολιτισμού χωρίς να ανταποκριθεί, αποφεύγοντας τον διάλογο και την ουσία.

Η κυρία υπουργός εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη και αρκούντως εκνευρισμένη με αυτά που είχαν συμβεί στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην “Αυγή”. Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως μια διεκπεραιωτική γενική γραμματέας, χωρίς εικόνα της πραγματικότητας, χωρίς σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μέρος αυτού του κόσμου του οποίου προΐσταται.

Προχθές Τρίτη πήραμε όλοι μας βαθιές ανάσες.

Στηρίζουμε την “Αυγή” και το Κόκκινο. Για να μπορούν να παίξουν τον ρόλο που πρέπει και τους ανήκει, όπως επιβεβαιώθηκε προχθές, στηρίζοντας δηλαδή την εργασία και τον πολιτισμό. Είναι στο χέρι μας!

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο