Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Υπουργός... διαφημιστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργός... διαφημιστής

Σημείωση που (θα έπρεπε να) αφορά το δημοκρατικό ήθος του υπουργού: ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής μασκών φωτογραφίζεται κάτω από την αφίσα των Oλυμπιακών αγώνων του Χίτλερ του 1936. Σημείωση που (θα έπρεπε να) αφορά την κυβέρνηση: οι σχέσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία με την οικογένεια του πρωθυπουργού κατέστησαν πάνδημες μέσα από τις επισκέψεις μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που τις συνόδευσε.

Σημείωση που (θα έπρεπε να) αφορά και τον υπουργό και την κυβέρνηση: υπάρχουν και άλλες εταιρείες στην Ελλάδα που κατασκευάζουν μάσκες, αλλά αυτές δεν είχαν το προνόμιο να τις διαφημίζει ο υπουργός.

Όλα αυτά γίνονται από τον υπουργό που είναι αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Και γίνονται με την ένοχη ανοχή του πρωθυπουργού. Γίνονται διότι δεν ενδιαφέρονται για την αγορά, αλλά για τους δικούς τους επιχειρηματίες. Γι’ αυτό θεώρησαν ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, ενώ αυτές αύξησαν τον τζίρο τους.

Την ίδια ώρα, ένα στα τρία καταστήματα εστίασης δεν θα ανοίξει την 1η Ιουνίου, με τους επιχειρηματίες να προτιμούν το λουκέτο από τη χασούρα. Ανησυχεί κανείς από την αύξηση της ανεργίας κατά δεκάδες χιλιάδες θέσεις; Κάποιοι ανησυχούν και φωνάζουν, αλλά δεν είναι στους υπουργικούς θώκους, είναι οι επιχειρηματίες του χώρου. «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κλάδου να μην ανοίξει, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας και των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί τους 2,5 μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις», προειδοποιεί ο Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς.

Ακριβώς ίδια είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία. Και εκεί το 1/3 δεν θα ανοίξει, ενώ καθίσταται ορατός ο κίνδυνος να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους και εντός των επομένων μηνών να ξεπουληθούν μαζικά οι τουριστικές επιχειρήσεις σε ξένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση το ξέρει, οι ξενοδόχοι ζητούν κρατική ενίσχυση, αλλά σχέδιο δεν υπάρχει. Και πάνω από 100.000 εργαζόμενοι είναι στον αέρα.

Όπως σχέδιο δεν υπάρχει για τους ανθρώπους του Pολιτισμού. Με γεροντικό πείσμα η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 100.000 εργαζόμενοι. Μόνο να κάνουν συναυλίες πάνω σε φορτηγά ξέρουν. Αλήθεια: αν καλλιτέχνες ανέβουν σε ένα φορτηγό και κάνουν συναυλία στους δρόμους της Αθήνας, μπορούν να περάσουν από το Μαξίμου ή θα τους κόψουν κλήσεις η Τροχαία και ο Χαρδαλιάς;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL