Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Υπέρογκο το κόστος της μάσκας για τους πολίτες - "Σφυρίζουν" αδιάφορα στην κυβέρνηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπέρογκο το κόστος της μάσκας για τους πολίτες - "Σφυρίζουν" αδιάφορα στην κυβέρνηση (Video)

Update: Προαιρετική η χρήση της μάσκας στα σχολεία και στα Μέσα Μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας που έγιναν στις 18.00

Αν σκεφθεί κανείς πως η μάσκα κοστίζει 1 ευρώ ή 1.20 ευρώ και θα πρέπει να αλλάζουν τουλάχιστον 3,4 φορές την ημέρα όλα τα μέλη της οικογένειας. Το κόστος σε μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να φτάσει από 300 εω και 440 ευρώ το μήνα… δηλαδή ένα μισθό μόνο για τις μάσκες εν μέσω κρίσης.

Επίσης να σημειωθεί ότι τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να αλλάζουν μάσκα σε κάθε διάλλειμα με το κόστος να αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης αναρωτήθηκε μιλώντας στο Mega, ποιος θα επιβαρύνεται το κόστος για να έχει το παιδί στο σχολείο τις 3-4 μάσκες που θα χρειαστούν;

«Μπορούμε να κατασκευάσουμε και στο σπίτι μας είναι απλό και φτηνό» απάντησε ο Ν. Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι πρεπει να φοράνε όλοι «και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες στα καταστήματα θα πρέπει να φορούν μάσκες, ταξί και ΜΜΜ».

«Όπως φοράμε κράνος θα φοράμε και μάσκα είπε ο Ν. Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα» χωρίς καμία απάντηση ούτε για το υπέρογκο κόστος στους πολίτες, ούτε για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό, ούτε και τα πρόστιμα την τιμωρητική λογική που ανάγει ως καθημερινή του πρακτική το κράτος.

Ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στο ΣΚΑΙ πέταξε την μπάλα στον Άδ. Γεωργιάδη, για αυτό δεν έδωσαν καμία απάντηση εκτός από το να παραπέμψουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, στο ίδιο κανάλι, ο Στέλιος Πέτσας απείλησε με επιστροφή στην καραντίνα λέγοντας ότι πρέπει να έχουμε: «Πειθαρχία για να μην ξαναγυρίσουν τα μέτρα» «Τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες» πρόσθεσε τονίζοντας την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας.

Την ίδια ώρα διαβάζουμε σε άρθρο της Ναυτεμπορικής, πως η κυβέρνηση προσδοκά τζίρο 220 εκ. από την ελληνική αγορά μάσκας ενώ στα αυτιά μας ηχεί ακόμα ο Υπουργός Ανάπτυξης που «καμάρωνε» για τις επενδύσεις που άνοιξαν με αφορμή τον κορωνοϊό και την κρίση που πρέπει να δούμε ως ευκαιρία.

Δεν μπορεί λοιπόν να μην γεννά υποψίες η υποχρεωτικότητα του μέτρου, με δεδομένες τις αμφίσημες δηλώσεις των ειδικών και τις αντιφάσεις του κ. Τσιόδρα. Το πρόβλημα είναι ότι πάλι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ενώ την ίδια ώρα κάποιοι προσβλέπουν σε κερδοφορία.

Αλ. Χαρίτσης: Η διατίμηση στις μάσκες είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση

Αναλυτικά η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

Ενώ πριν έναν μόλις μήνα η κυβέρνηση ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ισχυριζόταν πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας δεν είναι απαραίτητη, στις χθεσινές της ανακοινώσεις περιέλαβε στα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μασκών σε όλους τους κλειστούς χώρους, θέτοντας μάλιστα κι ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την περίπτωση μη τήρησης του μέτρου.

Την ώρα που άλλες χώρες μεριμνούν μέχρι και για τη δωρεάν προμήθεια προστατευτικών μασκών σε κάθε νοικοκυριό, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα ούτε καν για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αρκείται να απειλεί με πρόστιμα τους πολίτες.

Η επιβολή διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής του βασικού αυτού προϊόντος είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Χαρίτσης: Η επιβολή διατίμησης στις μάσκες και ελεγχόμενη διανομή της είναι το ελάχιστο

Χρ. Γιαννούλης: Σημερινή απόδειξη για απλή μάσκα 1,90€ και 4€ για 65ml αντισηπτικού

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL