Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Αχ, θα με φαν τα... υποκείμενα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αχ, θα με φαν τα... υποκείμενα!

Τώρα που πέρασαν οι εβδομάδες, θα τολμούσα να πω ότι δεν τρελάθηκα κιόλας με την κλεισούρα. Δούλεψα εξ αποστάσεως και προσπάθησα να μην αδρανήσω εντελώς, αλλά αντιθέτως θέλησα να κλείσω τις εκκρεμότητες του σπιτιού ως καλή νοικοκυρά. Γεγονός που με αποδεκάτισε σωματικά, γιατί είχα χρόνια να κάνω καθαριότητα ή τη βεράντα με τα φυτά.

Το χειρότερο όμως, μην αποφεύγοντας τις ειδήσεις, γέμισα επί επτά συναπτές εβδομάδες και κράτησα στο μυαλό μου την τυπολογία των ανακοινώσεων. Ακούμε τάχα μου αποστασιοποιημένα, άλλοτε δραματικά, αλλά κάθε φορά με έμφαση μου τη σβούριξαν τα παρακάτω:

Απεβίωσαν x, άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα - σχεδόν με χαιρεκακία. Αμάν, τόσα χρόνια ενάρετης, τίμιας και σώφρονος ζωής, θα με φάνε τα... υποκείμενα. Στα υποκείμενα δε να συγκαταλέγονται όλα όσα δέρνουν εμάς, την παρέα μας, τους αγαπημένους μας δηλαδή:

1. Τα παραπάνω κιλά - ωχ έχω πολλά από αυτά.

2. Υπέρταση - μα τώρα βρήκε η γιατρός να με βάλει να μετράω τρεις φορές την ημέρα την πίεση;

3. Ζάχαρο - εμ, αφού τα γλυκά είναι το ηρεμιστικό μου, τι να κάνω;

Να μην πω τις πνευμονίες και τις βροχίτιδες που έχω περάσει, βαριά καπνίστρια στο παρελθόν, βουρ στα γλυκά για να ηρεμήσω. Φαύλος κύκλος.

Τι θα μου μείνει απ’ όλα αυτά; Η τελετουργία της αποφυγής της μόλυνσης, στο δεξί το γάντι για να πιάνει πόμολα, πόρτες κ.λπ., στο αριστερό τα "καθαρά" κλειδιά, το μπέρδεμα, τα αντισηπτικά και τα μπουκάλια της χλωρίνης στο μπαλκόνι να "καθαρίσουν" τρεις μέρες στον ήλιο, στη βροχή. Τα τρομερά SMS: αποστολή, και εκείνη η άμεση απάντηση να σε κάνει έτοιμη να βάλεις μόνη σου το κατσαβίδι στον σβέρκο - τύφλα να ’χει το Matrix.

Η χαρά της παρανομίας, της ανυπακοής τώρα στα εξηνταλίγα, όταν μετά το πρώτο "ψάρωμα" πάτησα 2 και πήγα στη φιλενάδα μου για τρελό φαγοπότι - τι άλλο, με τα γλυκά στο χέρι.

Τον Σεπτέμβριο, για καλό και για κακό θα κάνω μια μπάζα σε χαρτιά υγείας και σοκολατάκια, μην τυχόν και δεν προλάβω... Τώρα ξέρω.

Έρση Κλημεντίδου

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL