Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Είναι σίγουρα καλή ιδέα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είναι σίγουρα καλή ιδέα;

Τώρα, είκοσι μέρες πριν από το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το νόημα του να ξανανοίξουν.

Είναι βεβαίως διαφορετικό πράγμα η Γ' Λυκείου. Θα μπορούσε, λοιπόν, αν χρειάζεται, να επιστρέψει αυτή η τάξη μόνο, με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, αφού στα σχολεία θα υπήρχαν κενές αίθουσες και η δυνατότητα να χωριστούν οι μαθητές σε ολιγομελή τμήματα. Αν όμως ανοίξουν τα σχολεία στο σύνολό τους, αυτό δεν είναι εφικτό.

Ούτε βεβαίως η τήρηση αυστηρών κανόνων στις σχολικές αυλές είναι εφικτή. Και αν τα παιδιά είναι σχετικά ασφαλή απέναντι στον ιό, αυτό δεν ισχύει ούτε για τους καθηγητές ούτε για τους ευπαθείς ανθρώπους με τους οποίους συγκατοικούν.

Σε άλλες χώρες που βγαίνουν από την καραντίνα τα σχολεία θα ανοίξουν από τον Σεπτέμβριο. Όπου τα σχολεία θα ανοίξουν τώρα η εξάπλωση του ιού θα παρακολουθείται με δεκάδες χιλιάδες καθημερινά τεστ.

Η Ελλάδα, όμως, δεν έχει αποκτήσει μαζικά τεστ ούτε έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα για το οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να επερωτηθούν.

Το μόνο επιχείρημα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων είναι ότι θα μειωθούν οι γονεϊκές άδειες ειδικού σκοπού. Αξίζει αυτό το ρίσκο;

Ελάχιστα κρούσματα αρκούν για να οξυνθεί πάλι το πρόβλημα αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ας ελπίσουμε ότι το ξέρουν αυτό στην κυβέρνηση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL