Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας

Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Διοικητή και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, τον Αστυνομικό Διευθυντή, Διοικητές Τμημάτων και εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

Μετά την επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση, η βουλευτής Άρτας παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ART TV, κατά την οποία τόνισε:

Στα χρόνια της οικονομική κρίσης και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί της υπουργίας μου στο Προστασίας του Πολίτη, έγιναν σοβαρές προσπάθειες ανάταξης αυτής της κατάστασης.

Στην Πυροσβεστική υπάρχουν ακόμη ελλείψεις στις υποδομές, όχι όμως στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς την είχαμε ενισχύσει σημαντικά με προσωπικό, τόσο σε μόνιμους όσο και σε πενταετείς και εποχικούς. Τα αποτελέσματα της δουλειάς που είχε γίνει στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία γενικότερα αποτυπώθηκαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Όσον αφορά την Αστυνομία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα θέματα είναι πιο σύνθετα, καθώς, ενώ συνεχώς αναλαμβάνει νέους ρόλους και αρμοδιότητες, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί επαρκής αναπλήρωση της πολύ μεγάλης «αιμορραγίας» σε προσωπικό που επέφερε η κατάργηση περίπου 7.500 οργανικών θέσεων επί υπουργίας Μητσοτάκη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρά ταύτα, όπως υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, οι έλληνες αστυνομικοί προσπαθούν με αυτοθυσία να ανταπεξέλθουν, πέρα από τα συνήθη καθήκοντά τους και στα ζητήματα της υγειονομικής κρίσης αλλά και στον Έβρο, με την επιθετική πολιτική Ερντογάν και την προσπάθειά του να εργαλειοποιήσει κατατρεγμένους ανθρώπους, προκειμένου να απειλήσει τη χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως, για την Άρτα, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη, καθώς καταργήθηκαν πρόσφατα οργανικές θέσεις για να ενισχυθεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Πέρα από την προφανή περιφερειακή ανισότητα, σημείωσε η βουλευτής Άρτας, καταδεικνύεται και η λογική της κυβέρνησης στο θέμα της στελέχωσης.

Μια λογική, που βρίσκει την ίδια αντίθετη, καθώς η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται ενδυνάμωση μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, και όχι μέσω των ειδικών φρουρών, οι οποίοι χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, καθιστώντας έτσι ευάλωτους και τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, καλούνται να παράξουν αποτέλεσμα. Για όλα αυτά άλλωστε έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, η ΠΟΑΣΥ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

Σε αντιδιαστολή με αυτή τη λογική, πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να αναβαθμίσει τις Αστυνομικές Σχολές προκειμένου οι έλληνες αστυνομικοί να είναι καταρτισμένοι και ειδικευμένοι ώστε να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες. Το ευχάριστο για την Άρτα, επεσήμανε η ίδια, είναι ότι υπήρξε πρόσφατα ενίσχυση με οχήματα, γεγονός που πρόκειται για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που έγινε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ για 2.000 νέα οχήματα ώστε να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος στόλος.

Οι έλληνες αστυνομικοί, τόνισε με έμφαση η Όλγα Γεροβασίλη, εάν αναλογιστούμε ότι είναι όντως οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», δεν αμείβονται αναλόγως για το έργο που προσφέρουν και για το ότι καλούνται συνεχώς να υπερβάλλουν τους εαυτούς τους.

Η αναγνώριση, όπως και για τους υγειονομικούς δεν μπορεί να είναι μόνο το χειροκρότημα, το οποίο αναμφισβήτητα αξίζουν. Όπως ορθά δόθηκε το ειδικό επίδομα στους υγειονομικούς, έτσι η Πολιτεία το οφείλει και στους έλληνες αστυνομικούς. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να το δώσει. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το δικαιούνται και τους οφείλεται. Ελπίζω, σημείωσε η ίδια, η κυβέρνηση να ακούσει και να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά του έλληνα αστυνομικού στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL