Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η χαμένη αξιοπιστία της τηλεοπτικής ενημέρωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Η χαμένη αξιοπιστία της τηλεοπτικής ενημέρωσης

Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια κάλεσε προ ημερών τους πολίτες να εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στα δελτία ειδήσεων της μικρής οθόνης, προειδοποιώντας τους να αποφεύγουν το Διαδίκτυο, το οποίο βρίθει από fake news, ψευδή πληροφόρηση και κατασκευασμένες ειδήσεις.

Ώς ένα σημείο συμφωνούμε άπαντες με την εκλεκτή παρουσιάστρια και προσυπογράφουμε τις αιτιάσεις της για το πληροφοριακό χάος που επικρατεί στο Ίντερνετ. Από αυτό το σημείο, όμως, ώς την ανακήρυξη των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων σε μοναδική πηγή έγκυρης και πλήρους ενημέρωσης η απόσταση είναι τεράστια.

Παρότι, λόγω του εν οίκω εγκλεισμού, οι πολίτες έχουν αυξήσει τον τελευταίο μήνα τις ώρες που περνούν μπροστά στην μικρή οθόνη, η αξιοπιστία των τηλεοπτικών σταθμών όσον αφορά την ενημέρωση παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και αυτό κάτι σημαίνει, όσο και αν το προσπερνά η τηλεπαρουσιάστρια όταν μας καλεί να γυρίσουμε την πλάτη στο Ίντερνετ.

Από τη μία το συστηματικό εμπάργκο πολλών τηλεοπτικών εκπομπών στις φωνές της αντιπολίτευσης και από την άλλη η άνευ προηγουμένου αποσιώπηση ειδήσεων και καταγγελιών που αμαυρώνουν την άψογη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον απαξίωσης και αναξιοπιστίας για τα κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια.

Την ώρα που καθημερινά οι πολίτες βομβαρδίζονται με βαρετά και ανούσια ρεπορτάζ μετρώντας πόσοι περπατούν σε δρόμους, πόσοι κάθονται σε πλατείες και πόσοι τσαλαβουτούν σε παραλίες, δεν ακούγεται λέξη για απευθείας αναθέσεις, για εξυπηρετήσεις φίλων και συγγενών, αλλά και για απολύσεις γιατρών εν μέσω της πανδημίας.

Σε ποιο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων είδατε τις μαζικές απολύσεις γιατρών σε ΤΟΜΥ;

Σε ποιο δελτίο ειδήσεων είδατε την καταγγελία των γιατρών στο νοσοκομείο του Ρίου για το κόψιμο των υπερωριών τους;

Σε ποιο κανάλι είδατε την αρπαχτή εκατομμυρίων που πήγε να γίνει στην 6η ΥΠΕ με την κάτω από το τραπέζι παραγγελία μασκών από συγγενή του διοικητή;

Σε ποιο δελτίο είδατε τη φίμωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καθώς απειλούνται με απόλυση εάν μιλούν για τις ελλείψεις που έχουν;

Ας τα δείξουν και αυτά τα δελτία ειδήσεων και τότε, ναι, να τα εμπιστευτούν οι πολίτες. Ας τολμήσουν να δείξουν τι υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα του επιτελικού κράτους και τότε, ναι, θα αυξηθούν και τα ποσοστά αξιοπιστίας τους.

Αλλιώς ας αφήσουν τις υποδείξεις και ας αρκεστούν στο πώς κουρεύτηκε ο κ. Πέτσας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL