Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Για τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Για τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας ανακαλύπτει τις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες προστασίας των ευάλωτων ομάδων μονάχα αφού έχει γίνει το “κακό”, πληθαίνουν καθημερινά οι κραυγές αγωνίας για ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκονται εκτός προστασίας.

Όπως η αγωνία του καθηγητή Πέτρου Δαμιανού, που χρόνια τώρα φέρει το βάρος της εκπαίδευσης των ανήλικων κρατουμένων στις φυλακές του Αυλώνα και χθες έστειλε έκκληση για βοήθεια στον καθηγητή κ. Τσιόδρα ζητώντας από την Πολιτεία να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια αυτών των παιδιών. Από την έκκληση του Πέτρου Δαμιανού επιλέγουμε τα παρακάτω λόγια:

Στον Αυλώνα όλα τα μέτρα αυτοαναιρούνται λόγω του υπερπληθυσμού. 277 κρατούμενοι για 110 θέσεις (λόγω των εργασιών). Μαθητές μου κοιμούνται στο πάτωμα ή δύο σ’ ένα κρεβάτι. Μαθαίνω ότι ανάλογα γίνονται και σε άλλες φυλακές. Κι εκεί υπάρχουν και άτομα μεγάλης ηλικίας και με σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους.

Αγαπητέ κύριε καθηγητά, ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στον Αυλώνα, στον Κορυδαλλό, στη Θήβα ή και αλλού. Όλη η Ελλάδα εμπιστεύεται την κρίση σας, επιστημονική και ανθρώπινη.

Αν χρειάζεται να γίνει κάτι ακόμα, να γίνει. Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα υποδείξετε, ο υφυπουργός κύριος Χαρδαλιάς θα βρει τρόπο να εφαρμοστούν άμεσα.

Είμαι σίγουρος ότι αν χρειάζονται μέτρα που υπερβαίνουν τον υφυπουργό, όπως η γενναία αποσυμφόρηση που εγώ θεωρώ αναγκαία, δεν θα διστάσετε να τα υποδείξετε. Για να μπορέσουμε και οι δύο να κοιμηθούμε καλύτερα...”.

Και όντως, αν αυτή η χώρα, αυτή η Πολιτεία και αυτή η κοινωνία θέλουν να κοιμούνται με τη συνείδησή τους καθαρή και ήσυχη, δυστυχώς δεν αρκούν τα μισόλογα, οι αερολογίες και οι κούφιες υποσχέσεις προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και προς αυτούς που ζουν “συνωστισμένοι” σε περιορισμένους χώρους διαβίωσης. Οι συνθήκες που επικρατούν σε στρατόπεδα, φυλακές και προσφυγικούς καταυλισμούς δεν επιτρέπουν σε κανέναν να κοιμάται ήσυχος αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε χθες υγειονομικό υλικό στο ιατρείο του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), αντισηπτικά και μάσκες, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν, ώστε να μην υπάρξουν συνθήκες "ανοσίας της αγέλης" εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, υπενθυμίζοντάς μας πως, παρότι η κυβέρνηση αδιαφορεί, υπάρχουν κάποιοι που αποδεικνύουν στην πράξη πως η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL