Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Εθνικά θέματα και "ράδιο αρβύλα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικά θέματα και "ράδιο αρβύλα"

 Η διαρροή εμφανίστηκε πρώτα σε πρωινή εφημερίδα και κατόπιν σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες που δημοσίευσαν πανομοιότυπο ρεπορτάζ, το οποίο προφανώς διανεμήθηκε από το υπουργείο.

Πράγματι, η πληροφορία είναι εντυπωσιακή. Τόσο ώστε να διερωτάται κάποιος γιατί κανένα αξιόπιστο στοιχείο γύρω από την υπόθεση αυτή δεν έχει παρουσιαστεί.

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει καταγγείλει την Τουρκία στους διεθνείς οργανισμούς και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και γιατί δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί επισήμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφεύγει να επιβεβαιώσει την είδηση, το ίδιο και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Πώς εξηγείται ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έσπευσε να διαψεύσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Και, τέλος, γιατί είναι εξαφανισμένο το υπουργείο Εξωτερικών σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Υπάρχει, φυσικά, παγκόσμια πανδημία και οι μετακινήσεις ανθρώπων μπορούν να συμβάλουν στη διάδοση του κορωνοϊού, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών υπό τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες.

Αλλά από εκεί μέχρι τη συνωμοσιολογική αναγωγή των προσφύγων σε βιολογικό όπλο του Ερντογάν υπάρχει τεράστια απόσταση.

Και εύκολα διακρίνει κανείς πίσω από όλα αυτά την πρόθεση να δικαιολογηθούν πρακτικές κατάφωρα αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο, όπως τα push backs στη θάλασσα, καθώς και να πιεστούν ακόμα περισσότερο οι νησιωτικές κοινωνίες για τη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Είναι πολύ σοβαρά τα θέματα αυτά. Και η διαχείρισή τους δεν μπορεί να γίνεται σε στυλ «ράδιο αρβύλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL