Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ας πάρουμε τα μέτρα μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ας πάρουμε τα μέτρα μας

Ή, αν θέλει να δανειστεί χωρίς Μνημόνιο, να περιμένει έξι μήνες, ξέροντας ωστόσο ότι, με Μνημόνιο ή χωρίς, τα χρήματα που θα δανειστεί θα προσμετρηθούν στο χρέος του.

Αυτή είναι η συνεισφορά της Ε.Ε. στην κρίση του κορωνοϊού. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο γενναιόδωρη, γιατί, για μια φορά ακόμα, οι χώρες του σκληρού πυρήνα προτάσσουν τα δικαιώματα των φορολογουμένων τους έναντι της επιβίωσης των πιο αδύναμων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη ως ενιαίος οικονομικός χώρος έχει σταματήσει πια να υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι μια ομάδα ισχυρών που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν για τους υπόλοιπους, ενώ στη χειρότερη θέλουν να τους μετατρέψουν σε αποικίες.

Αντί να ζητάνε περισσότερα οι νότιοι λοιπόν, πρέπει να δουν πώς θα αντιδράσουν και ποιους τρόπους έχουν να πιέσουν.

Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται σε ανέλπιστα καλή θέση, λόγω του δημοσιονομικού μαξιλαριού. Γι’ αυτό, μπορεί να πάρει από τώρα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, χωρίς να ανησυχεί για το χρέος της.

Εκτός αν κάποιοι τη σπρώχνουν ηθελημένα στην κρίση για να εκμεταλλευτούν τη νέα κατάσταση.

Και επειδή, όπως φαίνεται, ακριβώς αυτό συμβαίνει, καλό είναι να οργανωθούμε από τώρα. Διότι κάποιοι ανακαλούν την Ελλάδα του 2010 - 2014 και τρίβουν τα χέρια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL