Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ανοιχτή επιστολή του Πανεπιστημίου SciencesPo σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα για τη λήψη μέτρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή επιστολή του Πανεπιστημίου SciencesPo σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα για τη λήψη μέτρων

Να σημειωθεί ότι το Science Po Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστήμων και Διεθνών Σχέσεων του Παρισιού στέλνει ανοικτή επιστολή σε ΔΝΤ και World Bank όπου ζητά χρηματοδότηση μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την πανδημία (Ιταλία, Ισπανία κλπ) μέσω δανείων κλπ.

Υπενθυμίζει οτι πολλές από αυτές τις χώρες πιέζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους τους. Ζητά ακόμη να μην βιαστεί το ΔΝΤ ούτε να συντάξει τις παραδοσιακές του αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους για αυτές τις χώρες ούτε να απαιτηθεί από τις χώρες αυτές να αναλάβουν χρέη πλήρους κλίμακας προγραμμάτων αναδιάρθρωσης ως προϋπόθεση για τη λήψη της επίσημης βοήθειας.

Θυμίζει την δήλωση ΔΝΤ της 25ης Μαρτίου προς G-20 που πρότεινε επίσημη διμερή συμφωνία ώστε οι πιστωτές να αναστείλουν τις συνήθεις πληρωμές εξυπηρέτησης χρέους από τις δανειζόμενες χώρες που ζητούν ελαστικότητα.

Τέλος, ζητά από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα να βοηθήσουν τις χώρες που χρειάζονται προσωρινή ελάφρυνση του χρέους για να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση των πιστωτών σε προσωρινή αναστολή της συνήθους εξυπηρέτησης του χρέους.

Την ανοιχτή επιστολή προς την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στέλνει το Πανεπιστήμιο Science Po με τις αναγκαίες ενέργειες για τη διαχείριση των προβλημάτων εξυπηρέτησης χρέους που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες λόγω της υγειονομικής κρίσης όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL