Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Αντιφατικά μηνύματα Πέτσα για Εκκλησία: Μένουμε σπίτι, αλλά «παρεμπιπτόντως»... (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφατικά μηνύματα Πέτσα για Εκκλησία: Μένουμε σπίτι, αλλά «παρεμπιπτόντως»... (Video)

Μένουμε σπίτι αλλά «παρεπιμπτόντως» περνάμε και από την Εκκλησία είπε ο Στέλιος Πέτσας κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε σχετική ερώτηση προσθέτοντας βέβαια ότι εννοεί την "ατομική λατρεία". Τι θα γίνει όμως αν λόγω Πάσχα, πολλοί πιστοί ακολουθήσουν τις συμβουλές του; Πως θα αποφευχθεί ο συνωστισμός;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρέδωσε μαθήματα διγλωσσίας στους πολίτες και έστειλε μήνυμα πως «να ξεγελάσουν» την απαγόρευση παρακάμπτοντας τις αποφάσεις της ίδιας της κυβέρνησης που εκπροσωπεί και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Όσον αφορά το ωράριο των εκκλησιών εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις εκκλησίες αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του. Για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».!

Και για το Άγιο Φως... "έχουμε εξασφαλίσει την μεταφορά του και είμαστε σε συνεννόηση (δις) με την Εκκλησία

«Αυτό που θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την Εκκλησία πάντα λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις Εκκλησιές μας και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών. Για το Άγιο Φως έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα. Έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει η μεταφορά του ανά την Επικράτεια και είμαστε σε συνεννόηση με την Εκκλησία ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό επίπεδο συνεννόησης για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα πάντα με σεβασμό για τη Δημόσια Υγεία.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διέπραξε ένα σοβαρότατο ατόπημα. Στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μ. Εβδομάδα στις εκκλησίες»

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε τη σχετική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Αλ.Χαρίτσης: Μικροκομματική αντίληψη και διγλωσσία της κυβέρνησης για τις εκκλησίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL