Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοίγει τις Εκκλησίες η Ιερά Σύνοδος για 2 ώρες την Μ. Εβδομάδα και 4 ώρες την Μ. Παρασκευή (Video)

Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση που υπάρχει για την προσέλευση στις Εκκλησίες, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο που ανοίγει τις Εκκλησίες.

Ανοιχτές οι Εκκλησίες μόνο για κληρικούς λέει τώρα η Ιερά Σύνοδος (video)

Η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο της ανακοίνωσε ότι θα τελεί την Λειτουργία την Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πόρτες των ιερών ναών θα ανοίγουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας των πρωινών ακολουθιών, από τις 11:00-13:00.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η Ιερά Σύνοδο: 

«Αἱ θύραι τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά παραμένουν κεκλεισμέναι κατά τήν διάρκειαν ἁπασῶν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν. Αἱ θύραι θά ἀνοίγωνται τοὐλάχιστον δύο ὥρας μετά τό πέρας τῶν κατά τήν πρωίαν ἑκάστης ἡμέρας τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, ἤτοι ἀπό τῆς 11ης πρωϊνῆς ὥρας ἕως τήν 1ην μ.μ., πλήν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε, καί ἐξ αἰτίας τοῦ γεγονότος ὅτι αἱ ἱεραί Ἀκολουθίαι αὐτῆς περατοῦνται ἀργότερον, τό ἄνοιγμα τῶν θυρῶν γενήσεται ἀπό τῆς 1ης μ.μ. ὥρας ἕως τήν 5 ην μ.μ». 

Σε ερώτηση για το συνωστισμό ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος είπε ότι «θα ληφθούν όλα τα μέτρα». Σε κάθε ναό υπάρχει το προσωπικό, οι ιερείς, οι νεοκόροι και  θα φροντίσουν όπως είπε να μην υπάρξει.

Θα κάνουμε μια προσπάθεια διότι ο «ιός δοκιμάζει την πίστη μας, την υπομονή μας, την αγάπη μας σε όλα τα επίπεδα. Θα δούμε τι θα γίνει. Αν υπάρχουν προβλήματα θα το αντιμετωπίσουμε».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης: «Απαγορεύονται τα μεγάφωνα στον εξωτερικό χώρο των Εκκλησιών που θα καλούν τον κόσμο να μην συνωστίζεται».

Επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος δήλωσε χθες στο Mega: «Καμία ευθύνη δεν θα φέρουν οι επικεφαλής της ελλαδικής εκκλησίας εάν υπάρξει συνωστισμός πιστών έξω από τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επισήμανε ότι δεν θα προκληθεί συνωστισμός των πιστών σε αυτά τα ωράρια.

«Δεν θα υπάρξει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου. Πηγαίνοντας στο φαρμακείο, ο κόσμος θα περνάει να ανάβει και ένα κεράκι από την εκκλησία».

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις