Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ο Μητσοτάκης πίνει νερό στο όνομα τους!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης πίνει νερό στο όνομα τους!

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, μας προέτρεψε τις προάλλες, μέσω tweet που ανάρτησε, να λάβουμε μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση προς τιμή τους. Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε, είναι ήρωες, μας διεμήνυσε.

Ευτυχώς, δηλαδή, που μας διεμήνυσε η Μαρέβα  Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, ότι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες στη μάχη κατά του φονικού ιού που χτυπάει και τη χώρα μας, γιατί διαφορετικά πώς θα το καταλαβαίναμε, έτσι χάπατα που είμαστε και δεν καταλαβαίνουμε εμείς, αλλά καταλαβαίνει εκείνη και το «άριστο» επιτελικό κράτος του συζύγου της.

Το «άριστο» κράτος Μητσοτάκη που για να μη χαλάσει το προφίλ που επιμελώς καθημερινά καλλιεργεί στα ΜΜΕ- μπουκωμένα προσφάτως με ζεστό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες των φορολογουμένων- φιμώνει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων απαγορεύουν δηλώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης.

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο Κ. Μητσοτάκης πήγε σε νοσοκομείο με την απαραίτητη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων για να τιμήσει τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, τους έστειλε αστυνομικές δυνάμεις  για να διαλύσουν τη συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Όταν θέλει ο Κ. Μητσοτάκης να εκμεταλλευτεί το έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία τους, να σηκώνουν στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, για να χτίσει το αφήγημα της πιο αποτελεσματικής  κυβέρνησης, τους βαφτίζει ήρωες.

Εάν, όμως, τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, να ζητήσουν προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, τους κατεβάζει από το βάθρο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τους απειλεί, στέλνοντας τους τις αστυνομικές δυνάμεις.

Γιατί στη χώρα του «άριστου» κυβερνήτη, δεν χωρούν κριτική και αντιρρήσεις, εργασιακές διεκδικήσεις, δηλώσεις που να αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων. Γιατί η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν έχουν καμία σημασία για τη χώρα και τους πολίτες της, όταν ο Κ. Μητσοτάκης κυβερνάει. Ο πατέρας της τελειότητας, της «αριστείας», της φιλευσπλαχνίας απέναντι στους εργαζόμενους.

Ξέρει ο Κ. Μητσοτάκης τι θα πει να είσαι εργαζόμενος. Να δουλεύεις νύχτα μέρα με κίνδυνο της ζωής σου, στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Να έχεις αιτήματα, να διεκδικείς ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο για σένα, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που διεκδικούν καλύτερη δημόσια υγεία.

Για αυτό, τους έστειλε την αστυνομία στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στον Ευαγγελισμό.

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης σέβεται και τιμά πάνω από όλα τον αγώνα των ηρώων γιατρών και νοσηλευτών με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, καθώς και τον αγώνα όλων των εργαζομένων.

Πίνει νερό στο όνομα τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL