Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Συζήτηση της ερώτησης του Νίκου Φίλη για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συζήτηση της ερώτησης του Νίκου Φίλη για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Video)

https://www.youtube.com/embed/u_xuejBzTWM

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης και τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, η εμπειρία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων φαίνεται να μην είναι τόσο ρόδινη όσο επικοινωνιακά παρουσιάζει το υπουργείο.

Κύριο ζήτημα αποτελούν οι συνεχείς δυσκολίες στην ηλεκτρονική πρόσβαση και λειτουργία της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευσης.

Επίσης, μείζον θέμα είναι ο αποκλεισμός πολλών μαθητών και φοιτητών με όρους οικονομικούς και τεχνολογικούς και η πλήρης ανυπαρξία οποιουδήποτε προγραμματισμού και μέριμνας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, των μαθητών Ρομά και των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Προβληματισμός υπάρχει και για την εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων στην υλοποίηση της «εξ αποστάσεως» εκπαίδευση, δίχως σαφείς όρους και χρονοδιάγραμμα, καθώς και η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ειδική μέριμνα απαιτείται να ληφθεί άμεσα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Το υπουργείο δεν ανακοινώνει επίσημα και υπεύθυνα την εξεταστέα ύλη των πανελλήνιων εξετάσεων, παρατείνοντας την αβεβαιότητα χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονιστεί, η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διδακτέα που παραδόθηκε στις «φυσικές» σχολικές τάξεις, κάτι που συνεπάγεται την ανάγκη για έγκαιρη ανακοίνωση της μειωμένης -εκ των πραγμάτων- ύλης.

Κρίσιμη είναι και η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών ώστε η ερχόμενη χρονιά που θα είναι αυξημένων απαιτήσεων σε κάλυψη διδακτικών κενών, να ξεκινήσει ομαλά, έγκαιρα και με τα σχολεία στελεχωμένα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως το υπουργείο έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία να τηρήσει τα εξαγγελθέντα χρονοδιαγράμματα για τους διορισμούς τόσο της Ειδικής, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το 2019, αφού εκκρεμεί ακόμα ο διορισμός 3.460 μόνιμων εκπαιδευτικών, όσο και της Γενικής Εκπαίδευσης.

Ήδη, παρά τις δεσμεύσεις, η ημερομηνία τοποθέτησης 5.250 νέων μόνιμων εκπαιδευτικών αγνοείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL