Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παπαδάκης υπέρ της μονοδιάστατης κυβερνητικής ενημέρωσης (Video)

Σε μια κυνική ομολογία υπέρ της μονομέρειας στην ενημέρωση και της απαράδεκτης μονοφωνίας που επικρατεί προχώρησε ο τηλεπαρουσιαστής του ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης.

«Έχουμε επιλέξει άλλου είδους ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά πέρα από «κομματικές αγκυλώσεις» απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών για την έλλειψη κριτικής και αντιπαραθέσεων λόγω της απόλυτης απουσίας εκπροσώπων άλλων κομμάτων.

«Εμείς αυτό το διάστημα δεν θέλουμε να κάνουμε τηλεόραση όπως κάναμε τις προηγούμενες ημέρες. Θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά που έχουν ανακοινωθεί και θα πρέπει να ακουστούν. Δεν θα μπούμε στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης και επιλέγουμε να έχουμε συνεντεύξεις με υπουργούς» ανέφερε χαρακτηριστικά τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της σημερινής εκπομπής.

Σεβαστή η επιλογή της εκπομπής ωστόσο έτσι η δημοσιογραφία αυτοαναιρείται. Μπαίνει έτσι στην άκρη, η αντικειμενική ενημέρωση, η κριτική και η έρευνα που ενέχει ο ρόλος της δημοσιογραφίας υπέρ μιας απροκάλυπτης μονοφωνικής και μονοδιάστατης κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όμως η ενημέρωση και η παρουσίαση όλων των απόψεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας η οποία δεν μπορεί να μπαίνει σε αναστολή με αφορμή την πανδημία.

Θα μπορούσε άλλωστε μετά τους υπουργούς να καλεί μόνους τους και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ακούγεται η άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 32% που έχει αποκλειστεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τα κανάλια…

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις