Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ευτυχώς, σωθήκαμε!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευτυχώς, σωθήκαμε!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει πράξη σε έναν μήνα ό,τι φαινόταν αδύνατο ποτέ να συμβεί σ’ αυτή τη χώρα και χωρίς να ακουστεί πουθενά η λέξη «χούντα». Τα έκτακτα μέτρα, εκτός των άλλων, έκλεισαν τις εκκλησίες, δεν έγιναν παρελάσεις, απαγόρευσαν τις «συγκεντρώσεις», τις «διαδηλώσεις», τους αθλητικούς αγώνες, τους εορτασμούς κάθε είδους, το Πάσχα, ακόμα και το κολύμπι...

Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι «προστατεύει» και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κι ας μην το κάνει. Ας μην έχει προσλάβει γιατρούς, ας μην τους δίνει καν μάσκες κι ας δίνει λεφτά, εν μέσω κρίσης, σε ιδιώτες και καναλάρχες.

Τι θα γινόταν, όμως, αν σήμερα ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα πεταγόμασταν τρομαγμένοι από τα ουρλιαχτά του Άδ. Γεωργιάδη που θα προέτρεπε τους «πατριώτες» να βγουν στους δρόμους. Γιατί οι «ψεύτες» του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησαν τις ελευθερίες του λαού και διέπραξαν πραξικόπημα.

Βορίδης, Πλεύρης, Μαρκόπουλος και οι λοιποί ακροδεξιοί συγγενείς θα καλούσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Θα έβγαζαν πύρινους λόγους στα κανάλια. Καθημερινά πρώτη, δεύτερη, τρίτη είδηση θα ήταν οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι. Τα ελλιπή μέτρα προστασίας και η κατατρομοκράτηση του κόσμου ότι θα γίνουμε «Ιταλία» και «Ισπανία».

Αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιστεκόταν γενναία η Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών. Οι δημοσκοπήσεις θα την έδειχναν να καταρρέει, κάθε μέρα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Η Βούλτεψη θα φώναζε πάλι για το χαρτί υγείας κι αν τυχόν δεν έβρισκε αντισηπτικό, θα προέτρεπε -διόλου διχαστικά- σε εθνικό ξεσηκωμό.

Θα καλούσαν τον κόσμο «να βγει από το σπίτι» και να αντισταθεί στη συνωμοσία των κουμμουνιστών να μετατρέψουν τη χώρα σε Βόρεια Κορέα. Με τη βοήθεια των καναλιών θα είχαν δημιουργήσει πανικό. Ο Γιαννακός θα μπαινόβγαινε από όλα τα τηλεπαράθυρα. Τις οθόνες θα κατέκλυζαν διαρκή ρεπορτάζ και πλάνα από τα νοσοκομεία. Θα συνέχιζαν με πλάνα από πλατείες. Πλάνα από το παγκάκι της γειτονιάς, όπου ένας παππούς τόλμησε να βγει και να καθήσει.

Οι τραπεζίτες δεν θα συναινούσαν σε κανένα μέτρο ελάφρυνσης. Θα ακολουθούσαν πλάνα από τις ουρές στις τράπεζες για τις συντάξεις. Η οικονομία θα κατάρρεε. Και κανείς, μα κανείς δεν θα «έβαζε πλάτη», όπως κάνουμε όλοι σήμερα και υπομένουμε και περιμένουμε με αλληλεγγύη, συνοχή και ανθρωπιά.

Αλλά, ευτυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση, οπότε δεν θα καταστρέψουν τη χώρα για να πάρουν -εκμεταλλευόμενοι τον κορωνοϊό- την εξουσία... Σωθήκαμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL