Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Όσο εμείς τους χειροκροτάμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όσο εμείς τους χειροκροτάμε

Του Σχολιαστικού

Σταχυολογούμε από το χθεσινό φύλλο της "Αυγής" 1.4.20120, για να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας όσο εμείς περιμένουμε να πάει 6 να δούμε τον γιατρό στην τηλεόραση.

Στην ΠΝΠ που πέρασε η κυβέρνηση, ο Θεοδωρικάκος έβαλε μια διάταξη με την οποία επιτρέπει στους δήμους να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους καθαριότητας, χωρίς καν να υπάρχει προηγούμενη δημοσίευση.

Διότι άμα δεν εξυπηρετήσουμε τους φίλους μας τώρα που υπάρχει έκτακτη ανάγκη, πότε θα τους εξυπηρετήσουμε.

Ήδη ο Πατούλης ανέθεσε με διαδικασία φαστ τρακ τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή, ύψους 5,3 εκατομμύρια ευρά.

Πριν βγει βασικά η ΠΝΠ, αλλά έτσι είναι. Άμα είσαι ηγέτης, ανοίγεις δρόμους.

Επίσης ανέθεσε έναντι 270.000 ευρώ μια μελέτη αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων και μια στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακάτω: Ο Θεοδωρικάκος συγκεντρώνει τα ΕΣΠΑ στο γραφείο του και θα τα μοιράζει αυτός στους δήμους. Επειδή μπορεί.

Αφού κατάργησε το πρόγραμμα "Φιλόδημος" των μαδούρων, που προέβλεπε αδιάβλητη αξιολόγηση και επιλογή των έργων τα οποία επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν.

Τώρα θα γίνεται αδιάβλητη αξιολόγηση που θα εξυπηρετεί τον Θεοδωρικάκο.

Ευτυχώς που γλυτώσαμε από αυτούς, Παναγία μας, και επιστρέψαμε στο μοντέλο χρηματοδότησης των δήμων που είχε η ΕΡΕ.

Παρακάτω: Είχαν κάνει και ένα άλλο πράγμα οι μαδούροι, είχαν θεσπίσει τις ενεργειακές κοινότητες.

Ήταν η δυνατότητα σε δήμους, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή ομάδες πολιτών να φτιάχνουν μικρές μονάδες παραγωγής ρεύματος για κάλυψη τοπικών αναγκών και το υπόλοιπο της ενέργειας να το πουλάνε στη ΔΕΗ.

Αυτό φυσικά αποκεντρώνει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και εμποδίζει τη δημιουργία μονοπωλίων. Και τα αφεντικά που θέλει να σπρώξει στη ΔΕΗ ο Χατζηδάκης δεν το θέλουν με τίποτα.

Γι' αυτό, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν ήταν να παγώσουν ένα πρόγραμμα 25 εκατομμυρίων από τα ΕΣΠΑ για τη στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων.

Το άλλο που έκαναν προχθές είναι να περιορίσουν την προτεραιότητα σύνδεσής τους με το δίκτυο, ώστε να τους κόψουν τα πόδια χρηματοδοτικά.

Παρακάτω: Μεγάλη επιχείρηση από τον χώρο της Υγείας, που δεν βρίσκεται στις πληττόμενες ούτε έχει ενταχθεί στα μέτρα, κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλεύουν εκ περιτροπής με το 50% του μισθού τους.

Διότι έτσι ερμηνεύουν οι εργοδότες τη σχεδική διατύπωση της ΠΝΠ, που δεν αναφέρεται ρητά σε πληττόμενες επιχειρήσεις. Άρα, αφορά και τις κερδοφόρες.

Προ έντεκα ημερών είχε βγει άγριος ο Βρούτσης και είχε πει ότι αυτό ήταν ψέμα και κακοπιστία και αφού είμαστε τέτοιοι θα εξέδιδε αυθημερόν ερμηνευτική εγκύκλιο για να μας βουλώσει τα στόματα, αλλά ουδέποτε την είδαμε.

Στη ΒΙΟΜΕ πήγαν συνεργεία της ΔΕΗ μαζί με ΜΑΤ και έκοψαν το ρεύμα.

Σε κανένα άλλο εργοστάσιο δεν θα έκοβαν το ρεύμα, αλλά η ΒΙΟΜΕ είναι αυτοδιαχειριζόμενη.

Και βρήκαν ευκαιρία τώρα, που είναι κλεισμένος ο κόσμος σπίτια τους, να το κάνουν. Γιατί θα μαζευόταν πολύς εκεί.

Τα ΜΑΤ δείχνουν προφανώς ότι η απόφαση είναι πολιτική.

Γιατί η ΒΙΟΜΕ παράγει καθαριστικά. Και τώρα είναι χρυσή εποχή για καθαριστικά. Και δεν θα επιτρέψουμε να χαλάει ο κάθε αυτοδιαχειριζόμενος τον ανταγωνισμό. Δεν θα το κάνουμε Βενεζουέλα εδωμέσα.

Ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια ξένων γλωσσών βρίσκουν πρόσχημα την τηλεργασία και καταργούν συμβάσεις εργαζομένων.

Α, και χαρίζουν 21 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, που είναι τα οφειλόμενα από τις συχνότητες για το 2020.

Ουδέποτε πληρώθηκαν συχνότητες σε αυτόν τον τόπο από το 1990. Μόνο οι μαδούροι κάτι προσπάθησαν να κάνουν, αλλά τους χώσαμε στην άμμο. Δεν θα ήταν δυνατόν να έχει κάποιος την απαίτηση να πληρώσουν τώρα, ε;

Από προηγούμενες ημέρες κρατάμε τον Καραμανλή, που με αφορμή τον κορωνοϊό βρήκε ευκαιρία, διέκοψε τις συμβάσεις για τον δρόμο Πύργου - Πατρών και το έδωσε στην κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός».

Εντάξει, θα καθυστερήσει μερικά χρονάκια παραπάνω, αλλά θα έχει και διόδια.

Είναι το μοντέλο μετρό Θεσσαλονίκης.

Επίσης τον Χατζηδάκη, που επίσης με αφορμή τον κορωνοϊό σπρώχνει το νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ξέφραγα αμπέλια τις προστατευόμενες περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος.

Προφανώς επειδή είναι και οικονομικού ενδαφέροντος. Δεν είναι δυνατόν να τις χαίρονται μόνο οι πάπιες.

Προσέξετε εδώ κάτι: Όταν είναι να παραχωρήσει περιοχές Νatura, είναι ούλτρα πραγματιστική η κυβερνητική πολιτική. Αλλά όταν είναι να αντικαταστήσει δημόσια εργοστάσια λιγνίτη με ιδιωτικά εργοστάσια φυσικού αερίου, ξεδιπλώνει τα λάβαρα της ασυμβίβαστης οικολογίας.

Ποιος σας είπε ότι με τον κορωνοϊό σταματάει η πολιτική; Ε; Ποιος σας το είπε;

Επειδή δεν τα λένε τα κανάλια, σημαίνει ότι δεν γίνονται;

Ο σχολαστικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL