Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Σκουρλέτης: Τι σήμα δίνει η κυβέρνηση, όταν εκτινάζει στα ύψη τους μισθούς στελεχών ΔΕΚΟ και κόβει τους μισθούς των εργαζομένων; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης: Τι σήμα δίνει η κυβέρνηση, όταν εκτινάζει στα ύψη τους μισθούς στελεχών ΔΕΚΟ και κόβει τους μισθούς των εργαζομένων; (Video)

ενώ τόνισε ότι ειδικά για τους βουλευτές δεν πρέπει να αφήνεται στην «καλή διάθεση» αλλά να ισχύει οριζόντια η μείωση του μισθού τους, κάτι που όπως είπε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ συνηθισμένο, αφού οι βουλευτές του ήδη δίνουν το 40% του μισθού τους για την ενίσχυση του κόμματος καθώς και για την στήριξη δομών αλληλεγγύης.

«Παραλάβαμε μια καθοδική κατάσταση στον τομέα της Υγείας την οποία αντιστρέψαμε. Οι 19.500 προσλήψεις σε προσωπικό στον τομέα του ΕΣΥ είναι μια πραγματικότητα. Από αυτούς περίπου οι 3.600 ήταν μόνιμο ιατρικό προσωπικό και άλλες 3.100 επικουρικό ιατρικό προσωπικό τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, οι σημερινοί υπουργοί έκλειναν νοσοκομεία, θέταν ανθρώπους σε διαθεσιμότητα και συρρίκνωναν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.»

«Εμείς αντιστρέψαμε την καθοδική πορεία που παραλάβαμε και είχαμε βάλει τις βάσεις ξεκινώντας ένα πρόγραμμα διορισμών και στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αν είχαν ολοκληρωθεί αυτά θα ήμασταν πιο προετοιμασμένοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν δέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την περικοπή του μισθού των βουλευτών κατά 50% ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Δεν γνωρίζω κανένα συνάδελφο μου από το ΣΥΡΙΖΑ που να μην έχει δεχθεί –αν θέλετε εσείς πείτε μου κάποιον- εμείς είμαστε εξοικειωμένοι να δίνουμε το 20% για τη στήριξη πρωτοβουλιών του κόμματός μας και 20% σε δομές αλληλεγγύης άρα μας είναι πολύ εύκολο το 40 να το κάνουμε 50% του μισθού.»

«Δεν πρέπει να το αφήσουμε στην καλή διάθεση των βουλευτών αλλά να ισχύσει οριζόντια για ένα διάστημα. Πριν λίγες μέρες εκτινάχθηκαν στα ύψη οι μισθοί των στελεχών στις ΔΕΚΟ. Τι σήμα είναι αυτό προς την κοινωνία όταν η κυβέρνηση κόβει τους μισθούς των εργαζομένων στο 50%;»

«Αν η Ευρώπη δεν ξεπεράσει τον εαυτό της ίσως να μην υπάρχει το επόμενο διάστημα. Η συναίνεση δεν είναι μια καλή διάθεση που αποτυπώνεται από τον καθένα αλλά πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση. Για παράδειγμα στην οικονομία έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις ή στα εθνικά θέματα να μιλάει για συναίνεση η κυβέρνηση και να κατηγορεί με τον πιο επίσημο τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ, ως Δούρειο Ίππο του Ερντογάν υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL