Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μόλις 45 μέρες εργασίας "διασφαλίζει" ο Βρούτσης στους εργαζόμενους και τολμά να μιλά για Ισπανία (Video)

Στην Ισπανία απαγορεύονται οι απολύσεις στην Ελλάδα μόνο για ένα μήνα διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι ότι θα έχουν δουλειά. Απλά ξεκάθαρα και νεοφιλεύθερα: Θα είναι απολύσεις, αλλά δεν θα τις λένε απολύσεις…

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ο υπουργός Εργασίας διασφαλίζει τους εργαζόμενους για μόλις 45 μέρες μετά την αναστολή της σύμβασής τους λόγω κορωνοϊού από τον εργοδότη και καμαρώνει… στην Ισπανία απαγορεύονται οι απολύσεις εξοργίζοντας την εκεί δεξιά που καταγγέλλει την κυβέρνηση συνασπισμού για «παρεμβατικότητα».

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε μετά βαϊων και κλάδων στο ΣΚΑΙ ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παραμείνουν μόνο για ένα μήνα ακόμα κάτι που δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας διότι κανείς δεν διασφαλίζει στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά από αυτόν το μήνα.

Θα είναι απολύσεις, αλλά δεν θα τις λένε απολύσεις… δηλαδή.

«Ένας εργοδότης που πλήττεται μπορεί να ανατείλει την σύμβαση εργασίας του προσωπικού του το διάστημα αυτό θα είναι για ένα μήνα. Θα το δείτε στην ερμηνευτική» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Για όσους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει για άλλες 45 μέρες τον εργαζόμενο».

Και με "πανηγυρικό τόνο" πρόσθεσε: «Καλύπτουμε και μετά την έξοδο από την κρίση, από την αναστολή της σύμβασης εργασίας για άλλες 45 μέρες τον εργαζόμενο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Ελπίζουμε ο Γ. Βρούτσης και ο Αδ. Γεωργιάδης να επικαλεστούν και το σημερινό δημοσίευμα του avgi.gr και της ΑΥΓΗΣ που η κυβέρνηση της Ισπανίας απαγορεύει τις απολύσεις'..

Κατ. Μπρ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις