Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκκλησία, κορωνοϊός και παιχνιδάκια ισχύος

Η Ιερά Σύνοδος δεν φαίνεται τώρα τόσο κατηγορηματική για το ότι η θεία μετάληψη είναι ασφαλής για τους πιστούς εφόσον πιστεύουν πραγματικά. Τώρα δείχνει να το συζητάει.

Με εξαίρεση κάτι μουλάδες σαν τον Αμβρόσιο που επιμένουν ότι ο αγιασμός είναι φάρμακο για τα πάντα, η Εκκλησία δείχνει τις τελευταίες ημέρες διατεθειμένη να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια.

Δεν είναι ότι άλλαξε η θεολογική προσέγγιση. Είναι ότι όσοι μέχρι προχθές ισχυρίζονταν πως από τον κορωνοϊό σε προστατεύει η ειλικρινής πίστη έλεγαν συνειδητές ανοησίες. Και όσοι δεν εύρισκαν το κουράγιο να πουν τα πράγματα όπως είναι έχουν επίσης τεράστια ευθύνη.

Φυσικά από τους παπάδες είναι πολυτέλεια να περιμένει κανείς ορθολογισμό: αν δεν κολλάει ο κορωνοϊός με τη θεία κοινωνία είναι θέλημα Θεού, αν κολλάει, πάλι θέλημα Θεού είναι. Δεν έχει νόημα να μπεις σε συζήτηση. Είδαμε όμως τις τελευταίες ημέρες καταξιωμένους επιστήμονες να στραμπουλάνε τη γλώσσα τους για να μην πουν κάτι που η Εκκλησία δεν ήθελε ν' ακούσει. Μια διακεκριμένη λοιμωξιολόγο να μας διαβεβαιώνει ότι δεν έχουμε κίνδυνο.

Τη δημόσια τηλεόραση, αντί να λέει να πλένουμε τα χέρια μας, να καλεί παπάδες για να εξηγήσουν το ανεξήγητο. Πολιτικούς να προτρέπουν τον κόσμο να κοινωνήσει. Και τον απίθανο υπουργό Ανάπτυξης να βρίζει τους άπιστους.

Όχι, δεν είμαστε στον Μεσαίωνα. Παιχνιδάκια ισχύος είναι. Η Εκκλησία δοκίμασε τη δύναμη που διαθέτει πάνω στην Πολιτεία και διάφοροι τζουτζέδες έσπευσαν να πλειοδοτήσουν.

Ευτυχώς κάποιοι στην Ιεραρχία καταλαβαίνουν ότι πάει να χοντρύνει το πράγμα και τα μαζεύουν κάπως.

Και οι τζουτζέδες κρύφτηκαν μέχρι την επόμενη καμπάνια ανοησίας.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις