Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αγαθοπούλου: Προχωρήστε άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού φύλαξης του Νοσοκομείου Κιλκίς

Eurokinissi

«Ζητάμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων για υπηρεσίες φύλαξης. Επίσης, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να παρατείνει πέραν της 15ης Μαρτίου την διαδικασία για την στελέχωση των μονάδων υγείας με επικουρικό προσωπικό, αλλά και να προκηρύξει άμεσα θέσεις ιατρικού επικουρικού προσωπικού»

Η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αγαθοπούλου

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται ξεκάθαρα, και στους πιο δύσπιστους πολίτες αυτής της χώρας, πόσο σημαντικές είναι οι δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας συμβάλει τα μέγιστα. Φυσικά, αυτό το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κυρίως οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των νοσοκομείων, που δουλεύουν σε εξαντλητικές συνθήκες και βάζουν όλες τους τις δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους τους.

Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και οι διοικήσεις, αλλά και όλοι και όλες εμείς οφείλουμε τον απαραίτητο σεβασμό και την απαραίτητη βοήθεια για να μπορούν να επιτελούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντα τους.

Με γνώμονα αυτό, και πριν την έξαρση της πανδημίας, κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας στις 24 Φεβρουαρίου 2020 για τη λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς τα τελευταία χρόνια, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκα και στην λήξη των συμβάσεων των φυλάκων του νοσοκομείου, από 12 Φεβρουαρίου 2020.

Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη, τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνουν όμως οι υγειονομικές μονάδες αναδεικνύουν την επικαιρότητα του ερωτήματος και την ολιγωρία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Εδώ και λίγες ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, διοικητικό προσωπικό, προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών και προσωπικό των μαγειρείων να κάνουν έλεγχο εισόδου ασθενών και επισκεπτών στην πύλη του νοσοκομείου, εκτελώντας χρέη φυλάκων και κάνοντας διαλογή ασθενών (triage) εκτός του χώρου των επειγόντων περιστατικών. Κάτι το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν οι φύλακες εάν υπήρχαν, ώστε να μην απασχολείται το ήδη λιγοστό προσωπικό του νοσοκομείου με αλλότρια καθήκοντα.

Ζητάμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων για υπηρεσίες φύλαξης. Επίσης, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να παρατείνει πέραν της 15ης Μαρτίου την διαδικασία για την στελέχωση των μονάδων υγείας με επικουρικό προσωπικό, αλλά και να προκηρύξει άμεσα θέσεις ιατρικού επικουρικού προσωπικού. Αν υπάρχει πραγματικά η διάθεση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος πρέπει να το δούμε και στην πράξη.

Ας αναλογιστούμε όλοι και όλες την σοβαρότητα της κατάστασης και ας συμβάλουμε τα μέγιστα. Να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να έχουμε υπεύθυνη στάση απέναντι στους συμπολίτες μας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο όλοι και όλες μαζί.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις