Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Μια "άσεμνη χειρονομία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια "άσεμνη χειρονομία"

Πόσο μάλλον όταν σε αυτούς τους δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα. Γυναίκα που, ενώ στάθηκε πιο κοντά στη δημοκρατική πραγματικότητα υπερασπιζόμενη την ελευθερία της "Αυγής" να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση - ω, τι ανήκουστο και προσβλητικό σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για μια αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, ωστόσο θεώρησε προσβλητικό «το σκίτσο» που συμβολίζει την ισότητα και τις αξίες του φεμινισμού!

Δεν ξέρω πραγματικά για ποιο να ντραπώ περισσότερο. Για τους νεοφιλελεύθερους δημοσιογράφους που θα ήθελαν τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι θεώρησαν «προσβολή» την υπεράσπισή του από την "Αυγή"; Ή τη γυναίκα δημοσιογράφο που θεωρεί «προσβολή» την «άσεμνη χειρονομία» της γυναίκας γιατρού του πρωτοσέλιδου της "Αυγής".

Η γυναικεία φιγούρα που κοσμούσε το πρωτοσέλιδο ήταν αναπαραγωγή από αμερικανική αφίσα που σχεδιάστηκε για εντελώς διαφορετικό λόγο απ’ ό,τι μετέπειτα συμβόλιζε.

Ήταν το 1943, όταν οι ΗΠΑ, αφού είχαν εμπλακεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θέλησαν να εμψυχώσουν τις εργάτριες που δούλευαν σκληρά στα εργοστάσια προπαγανδίζοντας το χρέος προς την πατρίδα για να συνεχίσουν να δουλεύουν στις εξοντωτικές συνθήκες και να περιορίσουν τις εργατικές τους διεκδικήσεις.

Στην πορεία των χρόνων ο δυναμισμός που ενέπνεε η «γυναίκα που κάνει ποντίκι» συμβόλισε τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος και από τότε έως σήμερα αναπαράγεται διαρκώς με διάφορες εκδοχές στις κινηματικές διεκδικήσεις. Πού να τα γνωρίζουν όμως αυτά στον ΣΚΑΙ;

Αυτό όμως που στην πραγματικότητα τους πρόσβαλε -και αυτό φανερώνει τη βαθιά αντιδημοκρατικότητα και την απόλυτη προσήλωση στην κομματική τους ιδιότητα εις βάρος της δημοσιογραφικής- ήταν το μήνυμα που έστελνε το πρωτοσέλιδο. Η δυναμική χειρονομία, με πολύ εύγλωττο και πετυχημένο τρόπο, έλεγε: «Ήρθατε στα λόγια μας».

Γιατί πράγματι στην επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού και στη χώρα μας το μόνο σύστημα που μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια την προστασία της δημόσιας υγείας και να σταθεί αρωγός στους πολίτες είναι το Δημόσιο. Αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους ανταγωνισμό, όπως παραπληροφορώντας είπαν στο κανάλι.

Διότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι αυτό που, τη στιγμή που οι ιδιώτες κοιτούν το κέρδος, με ορατά τα κρούσματα αισχροκέρδειας, είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας, που απλά «το κάνει».

Στηρίζεται οικονομικά από τους πολίτες και υπηρετεί τους πολίτες παρά τα προβλήματα που έχει από την αφαίμαξή του τα χρόνια των Μνημονίων και απ’ όσους -Πορτοσάλτε, Γεωργιάδηδες, Παπαδημητρίου, Οικονόμου (Β.)- πόνταραν στο κλείσιμό του, ευτυχώς σήμερα είναι εδώ για τους πολίτες.

Και γι' αυτό φταίνε, πραγματικά, ο Ξανθός και ο Πολάκης.

το σχετικό απόσπασμα - βίντεο

https://www.youtube.com/embed/K_iHP6a85BU?rel=0

Το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL