Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Δ. Τζανακόπουλος: Eπιλογή πολιτικής σκοπιμότητας η επιμονή να εξαιρεθούμε από την Προανακριτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Eπιλογή πολιτικής σκοπιμότητας η επιμονή να εξαιρεθούμε από την Προανακριτική

Σε δήλωση για την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μετά και τη σημερινή διαδικασία κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή-παρωδία, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η εξαίρεση, τόσο η δική μου όσο και του Παύλου Πολάκη, ήταν μια επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας που, εκτός των άλλων, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους στοιχειώδεις κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς κανόνες» αναφέρει και συνεχίζει:  

«Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν προσχηματικές, πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια του κωμικού, και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την επιμονή να εξαιρεθούμε».

«Επιμονή που αφορά όχι μόνο τη ΝΔ αλλά και τον άτυπο συνεργάτη της κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος, ούτως ή άλλως, ενεργεί ως μακρύ χέρι της ακροδεξιάς ομάδας Σαμαρά εντός και εκτός επιτροπής», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «είναι πλέον δεδομένο ότι, αφού η πλειοψηφία της επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας, καταλήγει να αυτογελοιοποιείται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημ. Τζανακόπουλος θέλοντας να δείξει δεν νομιμοποιεί την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθεί από μέλος της επιτροπής, όταν εισήλθε στην αίθουσα δεν κατευθύνθηκε στη θέση που προορίζεται για όσους προσέρχονται ως μάρτυρες προς εξέταση, σε θέση δηλαδή απέναντι από τα μέλη της επιτροπής, αλλά κάθισε ανάμεσα στους συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Ραγκούση και Γιάννη Γκιόλα. Έτσι δεν ήταν δυνατό ο μάρτυρας να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής που περίμεναν να του υποβάλλουν ερωτήσεις.

Στο κλίμα αυτό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε εκ προοιμίου ότι η παρουσία του δεν ισοδυναμεί με πράξη που νομιμοποιεί τη σύνθεση της προκαταρκτικής επιτροπής (σ.σ. έχει ληφθεί απόφαση εξαίρεσής του από μέλος, και απόφαση εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη, επίσης).

Αντιθέτως, στοχεύει, όπως είπε, να αναδείξει την «παράνομη, αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική λειτουργία της επιτροπής». Όπως εξάλλου είπε, η παρανομία δεν συνίσταται μόνο στην εξαίρεση του ιδίου και του συναδέλφου του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, αλλά αφορά κυρίως, τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής επιτροπής που έχουν στόχο την ευθεία παρέμβαση στη διενεργούμενη έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis.

Στις μεθοδεύσεις αυτές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συμπεριέλαβε τον εκφοβισμό των προστατευομένων μαρτύρων, την κατασυκοφάντηση εισαγγελικών λειτουργών, με στόχευση τη συγκάλυψη του σκανδάλου, και την προστασία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL