Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Έστειλαν στο νοσοκομείο Κοζάνης ως κρούσμα γρίπης 53χρονο με κορωνοϊό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έστειλαν στο νοσοκομείο Κοζάνης ως κρούσμα γρίπης 53χρονο με κορωνοϊό

Στην κατηγορία των «ορφανών» κρουσμάτων ανήκει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία, ενώ η αρχική του διαχείριση ήταν δυστυχώς ως μη ύποπτου κρούσματος, όπως έγινε και με τον 65χρονο που γύρισε από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σε κανονικό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, να επιδεινωθεί η υγεία του και πλέον ο 53χρονος άνδρας να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος είναι κάτοικος της Σιάτιστας και εργάζεται στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Δεν έχει στο ιστορικό του κάποιο πρόσφατο ταξίδι σε ξένη χώρα ούτε ανήκει στο περιβάλλον κάποιου ήδη διαπιστωμένου κρούσματος.

Στην περιοχή όπου κατοικεί ωστόσο υπάρχουν πολλοί γουναράδες που ταξιδεύουν στην Ιταλία. Ο άνδρας προχθές παρουσίασε κάποια έντονα συμπτώματα και πήγε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, όπου τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας.

Οι γιατροί του Κέντρου επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, από όπου έλαβαν την εντολή να αντιμετωπίσουν τον ασθενή ως μη ύποπτο κρούσμα και έτσι τον παρέπεμψαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης για να γίνει περαιτέρω έλεγχος.

Ο ασθενής, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κοζάνης, έφτασε εκεί με ταξί και συνοδευόμενος από τον αδελφό του. Αντιμετωπίστηκε ως κρούσμα απλής γρίπης ή άλλης ίωσης και εισήχθη για νοσηλεία αφού πέρασε από το ακτινολογικό τμήμα για ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Χθες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το περιστατικό αυτό έχει σπείρει αγωνία σε γιατρούς και προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, όπου δεν έλειψαν χθες και εντάσεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένει εντολές για το πώς θα κινηθεί με δεδομένο ότι γιατροί και νοσηλευτές, ασθενείς και συγγενείς ασθενών που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Μαρούλα Πλήκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL