Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Νεο-δεξιά κανονικότητα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεο-δεξιά κανονικότητα...

Του Θωμά Βαρδουλάκη*

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τη νίκη - ορόσημο και πηγή έμπνευσης της 25ης Ιανουαρίου 2015. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια καθημαγμένη και ταπεινωμένη Ελλάδα και παρά το ναρκοθετημένο πεδίο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και, κυρίως, στο εξωτερικό, κατάφερε να ανακόψει την ανθρωπιστική κρίση που μάστιζε πλατιά στρώματα του πληθυσμού για να δρομολογήσει την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Γι' αυτή την προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα, με τη χαρισματική προσωπικότητα και τις επιδέξιες κινήσεις του, που δεν απέπνεαν ούτε αντιευρωπαϊσμό ούτε εθνοκεντρισμό, ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι γενναιόδωρος απέναντί του. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κρατήθηκαν σε ανεκτό επίπεδο χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική μας πολιτική, με τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ, Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, αλλά και την επίλυση του επί τριακονταετία καρκινοβατούντος εθνικού μας προβλήματος, του λεγόμενου "Μακεδονικού", με ωφέλιμη και υπέρ των πάγιων ελληνικών θέσεων επίλυσή του, χωρίς παραχάραξη της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας.

Σε αντίθεση με την περίπου πενταετή περίοδο αυξημένου αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών που βίωναν εντός της χώρας, κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και ένα οκτάμηνο περίπου δέος διακατέχει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα από την ανίκανη και ανεπαρκή στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα προάσπισης των εθνικών μας δικαίων και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Με την προβλέψιμη λόγοις και έργοις πλέον επιθετική πολιτική της Τουρκίας εναντίον της πατρίδος μας, και ενώ απειλείται με συρρίκνωση και ακρωτηριασμό τμήμα της ελληνικής επικράτειας, ο κ Μητσοτάκης και οι περί αυτόν υπουργοί "των οικιών ημών εμπιμπραμένων αυτοί άδουν"!!! ως προβλέψιμοι και εθελόδουλοι σύμμαχοι του κ. Τραμπ, κατά την έκφραση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ενώπιον του Προέδρου των ΗΠΑ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Ουάσιγκτον.

Οι άβουλοι και μοιραίοι επί οκτάμηνο περίπου κυβερνώντες δεν είναι μόνο κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια ψεύτες αφού εξακολουθητικά εψεύσθησαν ενώπιον του ελληνικού λαού.

α) για το προσφυγικό, το οποίο δήθεν θα επέλυαν ενώ το επιδείνωσαν,

β) για το "Μακεδονικό", που τώρα τιμούν τη Συμφωνία και εύχονται και προσεύχονται να εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός ο κ. Ζόραν Ζάεφ,

γ) για την εγκληματικότητα, που τώρα οι δείκτες της καλπάζουν σε ανοδική πορεία.

- Στους αγρότες για επιδοτήσεις.

- Στους εμπόρους για ανάπτυξη.

- Στους συνταξιούχους για δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις τους και τους κόβουν και τη 13η σύνταξη που ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε.

- Στους φοιτητές για τις σχολές τους.

- Στους καλλιτέχνες για τα δικαιώματά τους.

Με όλα αυτά τα ψέματα και μπροστά σε αυτή την ορατή απειλή και τον προβλέψιμο για τα εθνικά μας δίκαια κίνδυνο, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σπάσει το κέλυφος της μιντιακής προστασίας που απλόχερα χαρίζουν στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι σελίδες των εφημερίδων και οι οθόνες των τηλεοράσεων.

Με επιθετική αντιπολίτευση και όχι αμυντική και απολογητική στα έωλα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί δήθεν "ιδεοληψίας" του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φιλόφρων παρουσία ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο μιντιακό τοπίο πρέπει να σπάσει και να αντικατασταθεί με μια σκληρή, αλλά τεκμηριωμένη με κοινοβουλευτικό έλεγχο απειράριθμων επερωτήσεων και ερωτήσεων αντιπολιτευτική τακτική.

Μόνος τρόπος και δρόμος για επισήμανση και αποτύπωση, στα μάτια της κοινωνίας, της φθοράς και διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, αν και θηριώδης, δεν καταγράφεται στις διατεταγμένες και πληρωμένες δημοσκοπήσεις. Η νεο-δεξιά που αναθεμελιώνεται δεν θα πέσει ως "ώριμο φρούτο", όπως ουτοπικά κάποιοι πιστεύουν. Θα πέσει με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή.

* Ο Θωμάς Βαρδουλάκης είναι ιατρός πνευμονολόγος, υποψ. περ. σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με τη Ρένα Δούρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL