Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καλύτερα να το βουλώνετε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλύτερα να το βουλώνετε

Υποκινούσε αντιδράσεις, χρησιμοποιούσε fake news, φώναζε να μην γίνουν δεκτά τα προσφυγάκια στα σχολεία.

Συντόνιζε τον αγώνα της με διάφορους ακροδεξιούς και φασίστες καλύπτοντας ακόμα και έκτροπα. Δημαγωγούσε για «ξέφραγα αμπέλια», «πρόσφυγες που λιάζονται», «θάλασσες που δεν έχουν σύνορα» και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός κουβάλησε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το προσφυγικό ήταν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της Ν.Δ., με τους πολιτευτές της να κλείνουν το μάτι σε ακροδεξιές απόψεις, που ζητούσαν να πυροβολούνται οι μετανάστες στα σύνορα, να βουλιάζει βάρκες το Λιμενικό και να αδειάσουν τα νησιά από πρόσφυγες με συνοπτικές -και αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο- διαδικασίες.

Η παρούσα κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα στο προσφυγικό. Αποτυχία στην αποσυμφόρηση, όργια των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο, τάγματα εφόδου, σχέδιο για ξερονήσια.

Την ίδια στιγμή, έχει αποδεχτεί να μετατρέψει τη χώρα σε τόπο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, με αντάλλαγμα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, εφόσον μεταφέρει πρόσφυγες στο εσωτερικό της χώρας και πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να τα κάνει, οδηγεί το προσφυγικό σε μια πρωτοφανή κρίση. Παιδιά, είναι δικαίωμά σας.

Αλλά ας μην ψάχνετε στον ΣΥΡΙΖΑ δούρειους ίππους και πέμπτες φάλαγγες για να καλύψετε την οικτρή σας αποτυχία. Καλύτερα να το βουλώνετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL