Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σπίρτζης: Έργο πνοής για τη Χαλκιδική το φράγμα Χαβρία

Σε μία κατάμεστη αίθουσα και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Ορμυλία για το φράγμα Χαβρία

Προοδευτικοί πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν διεξοδικά με τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη για τα ζητήματα που απασχολούν την Χαλκιδική ενώ έμφαση δόθηκε στο Φράγμα Χαβρία, ένα έργο που ωρίμασε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα και ο επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Κυριαφίνης συνέβαλαν αποφασιστικά τόσο στη διοργάνωση της εκδήλωσης που γνώρισε αθρόα προσέλευση πολιτών όσο και στην διεξαγωγή ενός γόνιμου, παραγωγικού διαλόγου ενώ πολύ σημαντική κρίνεται η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους δημάρχους Πολυγύρου και Σιθωνίας, Αστέριο Ζωγράφο και Κυπαρίσση Ντέμπλα αντίστοιχα να συμμετέχουν στη διαδικασία.

“Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει το φράγμα Χαβρία καθώς είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή της Χαλκιδικής με τη λύση του προβλήματος υδροδότησης που ταλαιπώρησε για χρόνο τον νομό” σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος τόνισε ότι τέτοια έργα που στηρίζουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας στον εθνικό σχεδιασμό.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των προοδευτικών δυνάμεων της Χαλκιδικής και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νομού ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει, επιτέλους, το σχέδιο της για τις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

“Η συνθετότητα του ζητήματος, η κρισιμότητα της αειφορικής διαχείρισης των υδάτων κι οι πολλαπλές διαστάσεις του θέματος καθιστούν την κοινωνική συμμετοχή στη διαβούλευση απαραίτητη. Συγχαρητήρια στη δημοτική παράταξη της Συνεργασίας Πολιτών για την διοργάνωση της συζήτησης.”, δήλωσε η Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου, Δημήτρης Κυριαφίνης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση και δεσμεύτηκε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί αλλά και ότι η παράταξη του θα επιβλέπει την πορεία εκτέλεσης του έργου ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις και αστοχίες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις