Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός στα μυαλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός στα μυαλά

Πέρα από τις διαψεύσεις, όμως, το χειρότερο είναι ότι η χώρα βυθίζεται μέρα με τη μέρα σε ένα παρελθόν μιας σκοταδιστικής μαύρης Δεξιάς που επανήλθε ενδεδυμένη του μανδύα του μέλλοντος μέσω του ακραίου νεοφιλελευθερισμού με σφραγίδα Μητσοτάκη.

Στους μεγαλύτερους καμία έκπληξη δεν προκαλεί. «Ίδιος ο πατέρας του» θ’ ακούσεις να μονολογούν κάποιοι. Για τους νεότερους όμως είναι... σοκ και δέος.

«Τάγματα εφόδου» στον Έβρο να περιπολούν στα σύνορα σε κυνήγι «λαθρομεταναστών».

Δημοσιογράφοι σε ρόλο πολεμικών ανταποκριτών να γεμίζουν τα δελτία με πύρινα ρεπορτάζ μίσους, τρόμου και εθνικής ανάτασης! Υπουργοί να σπεύδουν να «παρουσιαστούν» στα σύνορα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους «ακρίτες».

Από κοντά και η lifestyle δημοσιογραφία, που σπεύδει να φωτογραφηθεί μην τυχόν και λείψει από το πάνελ της εθνικιστικής έξαρσης. Ένας αρρωστημένος εθνικισμός που δηλητηριάζει τους ανθρώπους καθημερινά εμποτίζοντας την κοινωνία με μισανθρωπισμό και εθνικιστικές κορώνες για γενναίους ακρίτες εθνοφρουρούς.

Οι θεσμοί μοιάζουν να βρίσκονται υπό παράλυση όταν ιεράρχες διακηρύττουν πως «δεν μεταδόθηκε ποτέ ασθένεια από τη θα κοινωνία» κι όποιος πιστεύει δεν παθαίνει τίποτα, όταν οι Καθολικές Εκκλησίες κλείνουν στην Ιταλία, ενώ ανεστάλη προσωρινά ακόμα και στη Μέκκα το προσκύνημα.

Τον τελευταίο καιρό παραχριστιανικές οργανώσεις αμφισβητούν κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα με αναχρονιστικές καμπάνιες και βάλλουν ευθέως κατά της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, ενώ το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει την κατήχηση στο μάθημα των Θρησκευτικών. Παρακρατικές οργανώσεις παραβγαίνουν σε κυνήγι «λαθρομεταναστών», ενώ Γερμανοί νεοναζί να καταφθάνουν σε Έβρο και νησιά για να πρωτοστατήσουν στις μάχες των συνόρων της Ευρώπης.

Στην Ευρώπη σφυρίζουν αδιάφορα κρυπτόμενοι πίσω από την ακροδεξιά ανευθυνότητα μιας κυβέρνησης που κήρυξε επικοινωνιακό πόλεμο στα θύματα πολέμου και μιλά για ξερονήσια, κλειστά κέντρα, push backs, ενώ στο ζοφερό φόντο των σόσιαλ μίντια «δράκοι» ποζάρουν με καλτσάκια προσφυγόπουλων στο αγκίστρι...

Όχι, δεν είναι αυτή η χώρα μου. Απέχει πολύ από τα «φώτα» του Διαφωτισμού και από λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας μετατρέπεται σε λίκνο του ακροδεξιού φιδιού και της εθνικιστικής τρομοκρατίας. Η συντεταγμένη Πολιτεία πού είναι;

Ξέμειναν στα βίντεο οι καταδίκες για τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Στη βία της Ακροδεξιάς μόκο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL