Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό - "Μεσαίωνας" από την Εκκλησία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό - "Μεσαίωνας" από την Εκκλησία (Video)

Τελευταία Ενημέρωση: Σαράντα πέντε συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σε καραντίνα 8 γιατροί και 3 νοσοκόμες καθώς και φοιτητές της νοσηλευτικής στο νοσοκομείο της Πάτρας. Εννέα φοιτητές νοσηλευτικής ήταν στην ομάδα των φοιτητών την Καθαρά Δευτέρα στο νοσοκομείο του Ρίου και δυο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο καθώς κλήθηκαν να του βάλουν πεταλούδα και ορό. Οι φοιτητές σύμφωνα με το patrastimes, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται ανησυχητικά και στη χώρα μας ο μητροπολίτης Πατρών θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσους πιστεύουν. Με όσους δεν πιστεύουν δεν ασχολείται…

«Δεν μεταδόθηκε ποτέ ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία» επέμεινε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο Open τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί δραματικά στα 31 αφού νόσησαν εκδρομείς που μετέβαιναν σε πούλμαν μετά από ταξίδι στους Άγιους Τόπους.

https://www.tvopen.gr/embed/21695

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντί να έρθει ο κορονοϊος από τους πρόσφυγες και μετανάστες που τρομοκρατούσε η κυβέρνηση, ήρθε από τους Άγιους Τόπους. Στην εκδρομή που διοργάνωσε η ενορία του πατήρ Γεώργιου από τις 19-27 Φεβρουαρίου, μετείχαν 53 άτομα από Αμαλιάδα, Ανδραβίδα και από Πάτρα. Μετά την επιστροφή τους κυκλοφορούσαν ελεύθερα στις υπηρεσίες τους, κανονικά.

Ενώ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας δεν δόθηκε εντολή για άμεση ενεργοποίηση του ειδικού πρωτοκόλλου ασφαλείας και ελέγχου για τον 66χρονο που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στο Ρίο με αιτιολογία ότι ο άνδρας δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. 

"Όταν γυρίσαμε πολλοί άνθρωποι είχαν λίγο πυρετό και βήχα"

Ο πατήρ Γεώργιος, διοργανωτής της προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους, που συνταξίδεψε με τον 66χρονο, που είναι το ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είπε σύμφωνα με τα Dikaiologitika.gr.

«Ταξιδέψαμε στα Ιεροσόλυμα και στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν διαπιστώθηκε κάτι, ούτε υπήρξε κάποιο παράπονο από κάποιον», τόνισε. «Όταν γυρίσαμε πολλοί άνθρωποι είχαν λίγο πυρετό και βήχα. Εγώ έχω και δέκατα. Αν όμως δεν υπήρχε διαπιστωμένο κρούσμα ούτε θα μας περνούσε από το μυαλό μας. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι ένα μέλος της ομάδας έχει νοσήσει και καλό θα ήταν όλοι να περάσουμε από έλεγχο».

Ο ιερέας ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: "Όποιος πιστεύει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα" 

 «Όποιος πιστεύει ότι η Θεία Κοινωνία και η Εκκλησία είναι ζωή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι θέμα πίστεως. Ο Χριστός είναι η Ζωή ή το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε και στο διάβα των καιρών μέχρι τώρα δεν υπάρχει πουθενά κανένα περιστατικό να μεταδόθηκε από τη Θεία Κοινωνία. Είναι θέμα πίστεως και στάσεως απέναντι στη ζωή της Εκκλησίας. Όποιος πιστεύει μπορεί να κοινωνεί.» αυτό δήλωσε στο Open o Μητροπολίτης Πατρών.

Στην ερώτηση αν έχουν επικοινωνήσει από τον ΕΟΔΥ ή από το Υπουργείο Υγείας για τον εκκλησιασμό και την Θεία Κοινωνία;

  • Μα τι να μου πουν, να κλείσουμε τις εκκλησίες; Αντέδρασε ο μητροπολίτης.

  • Δεν χρειάζεται να έρθω σε επικοινωνία οι οδηγίες είναι γνωστές. Συνιστούμε προσοχή στις ευπαθείς ομάδες. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; αναρωτήθηκε.

  • Οι άνθρωποι που θέλουν να εκκλησιαστούν θα εκκλησιαστούν οπωσδήποτε. Ελάτε να δείτε του λόγου το ασφαλές. Οι Εκκλησίες όχι θα έχουν απλά κόσμο αλλά δεν θα χωρούν

Ηλίας Μόσιαλος: "Να υπάρχει συγκράτηση στη Θεία Κοινωνία"

«Με όλο το σεβασμό θα κάνω μια έκκληση. Να υπάρχει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία αν υπάρχει εξάπλωση του κορωνοϊού. Όχι οι πιστοί, οι ευπαθείς ομάδες στην Θεία Λειτουργία» είπε ο καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος στην ΕΡΤ και συνέστησε: «να υπάρχει μια συγκράτηση. Δεν λέω να σταματήσει για πάντα η Θεία Κοινωνία αλλά θα μπορούσε να το δει η κοινωνία ως ένα αναγκαίο μέτρο».

Δ. Παπαδημούλης: Ζητώ σαφή οδηγία από τον κ. Κικίλια και να πάρουμε μέτρα

Να κάνουμε στην Ελλάδα ότι γίνεται στον πλανήτη. Να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του ΠΟΥ και να ακούμε όλοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και παπάδες αυτά που λέει η επιστήμη. Δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην γίνεται αυτό που γίνεται στην Μέκκα. Στην Τεχεράνη σταμάτησαν την προσευχή της Παρασκευής, στην ρουμανική Εκκλησία που είναι ορθόδοξη είπαν μεταλαβιά με το πλαστικό κουταλάκι.

Διαβάζω ότι και στον ΕΟΔΥ δίνουν συμβουλές αντεπιστημονικές δήθεν ότι «το κουταλάκι δεν ακουμπάει στο στόμα».

Ζητώ από τον αρμόδιο υπουργό υγείας κ. Κικίλια μία σαφή οδηγία και να πάρουμε μέτρα, γιατί η τελευταία εξάπλωση έγινε γιατί άφησαν για μέρες το περιστατικό του 66χρονου χωρίς τον αναγκαίο έλεγχο.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL