Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
a la Καρτ / Ο μπούτζος του Καραϊσκάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

a la Καρτ / Ο μπούτζος του Καραϊσκάκη

Άλλοι ζητούν πνίξιμο, άλλοι ζητούν εξόντωση του εσωτερικού εχθρού -των συριζαίων κατά προτίμηση-, άλλοι ζητούν μπουνιές, κεφαλιές, κλωτσιές και όπλα.

Ο εμπύρετος των “Νέων” έφτασε μάλιστα στο κατώτατο σημείο εθνικής σκοτοδίνης να μας κορώσει το φρόνημα κοπανώντας κάτω τη λογική και την Ιστορία: αυτό κάναμε το ’40, αυτό κάνουμε και τώρα! Και οικειοποιείται και τον μπούτζο του Καραϊσκάκη!

Κρατάτε Τούρκοι τ’ άρματα να κατουρήσει ο Γιάννης.

Αυτή είναι η διαπίστωση για όποιον τουλάχιστον δεν χαρίζει το μυαλό του στους κάπηλους. Διότι όσοι παιάνες κι αν φλομώνουν παράθυρα και οχτάστηλα, κρίση έχουμε, εθνική κρίση έχουμε, απόπειρα μαζικής παραβίασης των συνόρων έχουμε. Πόλεμο όμως δεν έχουμε.

Και ευτυχώς. Κι αν ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τι επιτρέπεται να κάνεις και τι θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καταλαβαίνετε ότι η υπεράσπιση των συνόρων δεν σημαίνει ούτε κλωτσιές, ούτε μπουνιές, ούτε όπλα, ούτε ανιστόρητες μαλακίες χαλασμένων μυαλών για το ’40.

Προφανώς δεν είναι τα σύνορα εκεί για πλάκα. Προφανώς κάθε χώρα έχει υποχρέωση να τα προστατεύει. Αλλά πόλεμος; Με τους ξεβράκωτους και τους απελπισμένους που άλλοι εκμεταλλεύονται και τους στέλνουν μαζικά δήθεν για να εξασφαλίσουν μια θέση στον ευρωπαϊκό ήλιο; Έλεος! Δεν γίνεται πόλεμος με γυναικόπαιδα απέναντι.

Κι αν δεν είναι οι φρουροί των συνόρων, οι ένοπλοι, οι επαγγελματίες ψύχραιμοι, αποφασιστικοί, πειθαρχημένοι, δεν τους περιμένει η νίκη. Τους -και μας- περιμένει η τραγωδία. Το έγκλημα. Ενώ τραγωδίες προετοιμάζουν οι διάφοροι εθελοντές της φακής, οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες και τιμωροί.

Ας μαζευτούν, λοιπόν, όσοι τουλάχιστον καταλαβαίνουν ότι και η κομματική εκμετάλλευση μιας εθνικής κρίσης έχει όρια.

Αποφασιστικότητα και ψυχραιμία χρειάζεται. Αποφασιστικότητα και ανθρωπισμός. Δυσφημίζουν τη χώρα και διχάζουν την κοινωνία η ρατσιστική αγριότητα και οι ορμπανισμοί.

Συμφορές απεργάζονται οι εραστές της ασύμμετρης βίας και οι υποκινητές τους.

Ο ειδικός φρουρός, όμως, που, όπως έγινε γνωστό, βοήθησε μια έγκυο προσφυγοπούλα να γεννήσει, ναι, αυτός είναι και Έλληνας, και πατριώτης, και άνθρωπος.

Αυτός έχει τον μπούτζο του Καραϊσκάκη, μελάτε Γιάννη...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL