Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ηγουμενίδης: Μαζί με παιδιά προσφύγων στον νικηφόρο αγώνα του ΟΦΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηγουμενίδης: Μαζί με παιδιά προσφύγων στον νικηφόρο αγώνα του ΟΦΗ

Στον νικηφόρο αγώνα του ΟΦΗ απέναντι στην Λαμία έδωσε το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Όχι μόνο για να παρακολουθήσει τον αγώνα και την σημαντική νίκη του ΟΦΗ, αλλά και για να βρεθεί μαζί με τα 250 παιδιά προσφυγικών οικογενειών και τους συνοδούς τους που διαμένουν στην Κρήτη, στέλνοντας και ένα μήνυμα απέναντι σε όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες σχετικά με το Προσφυγικό.

Επισημαίνεται ότι η ιδέα της παρουσίας των προσφύγων αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κ. Jason Hepps, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των τοπικών εταίρων του προγράμματος.

Σχετικά με την φιλοξενία, αλλά και τη νίκη του ΟΦΗ, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Όχι τυχαία, σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη του ΟΦΗ και την σημαντική πρόκριση της Κρητικής μας ομάδας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας γι’ αυτή την ιστορική πρόκριση.

Αξίζει, ωστόσο, να ειπωθεί ότι - έστω και συμβολικά - στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον ΟΦΗ «συνόδευσαν» από τις κερκίδες τα παιδιά των προσφύγων και οι συνοδοί τους που ζουν στην Κρήτη.

Σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τους πρόσφυγες, η Κρήτη διασώζει και ένα άλλο πρόσωπο για την Ευρώπη. Αυτό αποτυπώνουν τα 900 άτομα ευάλωτων οικογενειών σε 200 αυτόνομες κατοικίες στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χανίων και Σητείας.

Την ώρα που η Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης για να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά της παιχνίδια, αλλά και την ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει επί μήνες να πορεύεται χωρίς σχέδιο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, έχουμε κάθε υποχρέωση να στέλνουμε και ένα άλλο μήνυμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL