Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φεύγουν τα ΜΑΤ από τη Χίο με το «Νήσος Ρόδος» μέσω Μεστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποσυρθεί στην Αθήνα σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων καταστολής που έφθασαν στα νησιά, αφήνοντας πίσω μόνο μερικές εφεδρείες χωρίς ιδιαίτερη επιχειρησιακή ικανότητα.

Με το πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι των Μεστών, προερχόμενο από την Μυτιλήνη, θα αναχωρήσουν περί τη μία το μεσημέρι για τον Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που επί τριήμερο έκαναν άνω κάτω τη ζωή της Χίου και επιχείρησαν να επιβάλλουν με τη τρομοκρατία και την βία τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Το πλοίο, το οποίο εκτάκτως πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ήδη έχει φορτώσει 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Μυτιλήνη και έχει αναχωρήσει και εν συνεχεία θα προσεγγίσει τη Χίο, ενώ το λιμάνι των Μεστών επελέγη προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια στη Χίο, που στις 11 το πρωί πραγματοποιείται και νέα συγκέντρωση.

Εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται ότι αποχωρούν από τα νησιά και άλλες υποστηρικτικές μονάδες της πυροσβεστικής και του στρατού, που είχαν φτάσει από άλλα σημεία της χώρας.

Νωρίς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020 οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το «17», όπου και είχαν σημειωθεί οι τελευταίες αψιμαχίες με πολίτες του νησιού.

Η άρον άρον αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Χίο και την Λέσβο αποδεικνύει το αδιέξοδο και την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, που επιχείρηση με τη βία και τον αυταρχισμό να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που απαιτεί την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια πρώτη ουσιαστική νίκη των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

πηγή astraparis.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις