Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ερ. Χιωτέλη: Γενική απεργία αύριο στη Λέσβο, απαιτούμε απόσυρση των ΜΑΤ και της επίταξης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερ. Χιωτέλη: Γενική απεργία αύριο στη Λέσβο, απαιτούμε απόσυρση των ΜΑΤ και της επίταξης (Video)

«Μετά από μια τεράστια συγκέντρωση που ελάχιστα κανάλια έδειξαν, ο κόσμος μοιράστηκε στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Ο κόσμος ήταν αποφασισμένος και οργανωμένος. Τα ΜΑΤ βρέθηκαν σε πολλή δύσκολη θέση. Μετά από εκατοντάδες χημικά που έριξαν, φωτιά που έβαλαν στο δάσος, χτύπησαν ανθρώπους, χτύπησαν μικρά παιδιά. Έβριζαν. Μας φώναζαν γκασμάδες, σεξιστικά σχόλια που δεν θέλω να αναφέρω».

«Ο κόσμος εξαγριώθηκε πάρα πολύ από αυτά και κάποια στιγμή έκαναν μεταβολή και έφυγαν. Τέλειωσαν μάλλον τα χημικά και δεν μπόρεσαν να τους ανεφοδιάσουν. Επέστρεφαν προς την Μυτιλήνη. Εκεί υπήρχε κόσμος που τους έβαλε στο κυνήγι και τους γύρισε πίσω. Αυτοί συνέχιζαν να ρίχνουν χημικά και άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Μετά οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν πιο κοντά στην Μυτιλήνη».

«Τα ΜΑΤ εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε κόσμο από Μανταμάδο και Μυτιλήνη. Με την παρέμβαση του αντιδήμαρχου κ. Βέρρου μπόρεσαν και πέρασαν γιατί ο κόσμος δεν τους άνοιγε να φύγουν».

«Στο στρατόπεδο της Παγανής τα ΜΑΤ συνάντησαν κόσμο και άρχισαν να σπάνε όσα αυτοκίνητα υπήρχαν εκεί και να χτυπάνε τον κόσμο που βρήκαν εκεί. Οι κάτοικοι πολιόρκησαν τα ΜΑΤ τα οποία κατέφυγαν μέσα στο στρατόπεδο. Ο κόσμος παρέμενε απ΄ έξω και δεν τους άφησαν να βγουν. Τελικά με παρέμβαση νέων αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να τους απελευθερώσουν».

«Ακόμα και τώρα μένει κόσμος στα μέτωπα και περιφρουρεί τους χώρους. Έχει κηρυχθεί απεργία αύριο και νέα συγκέντρωση. Απαιτούμε απόσυρση των ΜΑΤ και απόσυρση της επίταξης.» είπε κλείνοντας η Εριφύλη Χιωτέλη.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL