Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Τρικυμία εν γραβάτα: SOS!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Τρικυμία εν γραβάτα: SOS!

Τι ακριβώς σημαίνει ότι πήγαινε ως ιδιώτης, αλλά ταυτόχρονα στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων; Τρέχα- γύρευε με όσους τον συμβούλεψαν να πει το γκαγκά του, ιδιώτης, αλλά και αστυνομικός, και δεν μπήκε στη σχολή, τον έσυραν οι αναρχικοί, και ντροπή τέτοιο παιδί να του φέρονται έτσι, και έπαινος από τον ντολμασφαλίτη Πλεύρη που του φέρθηκαν έτσι και δεν πυροβόλησε -που θα έπρεπε;-, αλλά απλώς τους σημάδεψε με το κουμπούρι της δημόσιας τάξης. Που του εμπιστεύτηκε η Νέα Δημοκρατία!

Γενικώς, να σας πω τι καταλαβαίνει ένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος βλέποντας τον ιδιώτη, και τη Χίο, και τη Μυτιλήνη, και τα ένοπλα τμήματα του Μητσοτάκη στη ΓΣΕΕ, και τα πλευρικά συχαρίκια, και τον κορωνοϊό του Πέτσα που επιβάλλει κλειστά κέντρα και τα ανεκδιήγητα ότι «κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε» με τα ΜΑΤ. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί και ανίκανοι. Αυτό πάλιωσε.

Και ελεεινοί στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Κι αυτό πάλιωσε. Έφτασαν στο κάτω - κάτω σκαλί. Στο πιο επίφοβο, απειλητικό, τρομακτικό: τα έχουν χάσει μπροστά στο μπουρλότο που άναψε η πολιτική τους. Τρικυμία εν γραβάτα, πώς το λένε; Αλλού ο Μητσοτάκης κι αλλού ο Μιχαλάκης. Και όταν αυτοί τα έχουν χαμένα, άσχημα πράγματα έρχονται. Προετοιμάζουν το επόμενο έγκλημά τους.

Παρακαλούνται θερμά αντιπολιτεύσεις, λογικές συμπολιτεύσεις, πλεύσεις και συγκατανεύσεις να πάρουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους από μια κυβέρνηση που τραμπαλίζεται. Από έναν πρωθυπουργό που ξαφνικά βούλιαξε από το δώσε μας κι άλλα της επικοινωνίας στην αντράλα της κοινωνίας.

Διότι ο κανονικός άνθρωπος που είναι σε αντράλα άντε να πέσει και να φάει τα μούτρα του. Αλλά ο πρωθυπουργός που είναι σε αντράλα ρίχνει άλλους και τρώνε τα μούτρα τους. Οδηγεί σε δράματα.

Όταν όμως φτάνεις να δέρνεις «νοικοκυραίους», τελειώνει το ωραίο ταξιδάκι, με των ωραίων ΜΜΕ το ωραίο παραμυθάκι, πρώην ωραίε κύριε Μητσοτάκη.

Το δίλημμα πια είναι αν θα πληρώσετε εσύ και η κυβέρνησή σου το άραχλο εισιτήριο ή θα το πληρώσουμε όλοι. Κι εμείς, δώκαμε, δώκαμε...

Θανάσης Καρτερός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL