Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Ο Πρετεντέρης και οι δωσίλογοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Πρετεντέρης και οι δωσίλογοι

Σκίζει τα ρούχα του ο καλός συνάδελφος Γ. Πρετεντέρης για τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis. Και υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «όπου οι καταδότες με κουκούλα θεωρούνται αποκρουστικό είδος Κατοχής».

Δεν αμφιβάλλουμε ότι οι μνήμες του Μπλόκου της Κοκκινιάς στοιχειώνουν τον καλό μας συνάδελφο. Τόσο ώστε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει και η χώρα μας. Και αυτό όχι για να τιμηθούν ιστορικά οι δωσίλογοι με τις κουκούλες, αλλά γι’ αυτό που λέει το όνομά τους: για να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτό το δημόσιο συμφέρον που στη συγκεκριμένη υπόθεση κατακρεουργήθηκε έως του σημείου να πληρώνουμε τα σκευάσματα της συγκεκριμένης εταιρείας σε τριπλάσιες τιμές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Άστο, λοιπόν, Γιάννη μας. Είναι πολύ φτηνιάρικο -και απεχθές μπορεί να είναι- να τρέχεις να κρυφτείς α λα καρτ πίσω από την ιστορική μνήμη για να παρουσιάσεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL