Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για συστράτευση χθες από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο / Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο για την υπεράσπιση της κοινωνίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για συστράτευση χθες από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο / Κάλεσμα Αλ. Τσίπρα από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο για την υπεράσπιση της κοινωνίας

Μήνυμα συστράτευσης για την υπεράσπιση της κοινωνίας και αγώνα για δικαιοσύνη παντού έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο. Με την ανάδειξη της κυβερνητικής εξαπάτησης και της πολιτικής της διάλυσης των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων, την επίθεση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, την απόπειρα συγκάλυψης των σκανδάλων και της διαφθοράς, τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης και της fake αριστείας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε όσα δεν ακούμε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Σειρά παίρνει το πρόγραμμα

Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στην τελική ευθεία για το συνέδριο του Μαΐου, με το βλέμμα στην κοινωνία και στις ανάγκες της. Εξάλλου ο στόχος για ένα κόμμα μαζικό, μαχητικό, ζωντανό, ανοιχτό στην κοινωνία και στις ανάγκες της, αποτελεί την προϋπόθεση ώστε να επιτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο του ως η μεγάλη ελπίδα κοινωνικής αντίστασης και πολιτικής αλλαγής. Στόχο που είχε θέσει ο πρόεδρος του κόμματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Π.Γ. και στο Πολιτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θα συνεδριάσει την Κυριακή 8 Μαρτίου. Την προηγούμενη ημέρα, 7 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λάρισα, με θέμα την αγροτική οικονομία.

Η επιχειρούμενη εκτροπή έπεσε στο κενό

Η χθεσινή εκδήλωση εντούτοις πραγματοποιήθηκε στο φως της πρωτοφανούς απόπειρας θεσμικής εκτροπής στην Προανακριτική Επιτροπή της Novartis. Με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να επιχειρούν μέσω νομικών ακροβασιών και εξόφθαλμων παραβιάσεων του κράτους δικαίου να κατατρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό, αφού αύριο ο ‘Μάξιμος Σαράφης’ θα καταθέσει με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως δηλαδή ζητούσε εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετεί στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας τον κατέδειξε ως μόνο υπεύθυνο για την επιχειρούμενη εκτροπή, χαρακτηρίζοντάς τον "δολοπλόκο και διπλά δειλό", απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απέναντι στον Αντ. Σαμαρά.

Η πρόκληση Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει εάν υιοθετεί τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης. "Αν συμφωνεί, τότε ας κάνει ότι δεν τόλμησε τον Σεπτέμβριο, όταν ο Αλ. Τσίπρας τον είχε προκαλέσει να τον οδηγήσει ακόμα και σε ειδικό δικαστήριο επειδή τόλμησε να δρομολογήσει τη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis", ανέφερε χαρακτηριστικά συνομιλητής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, διά του εκπροσώπου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με "εξόφθαλμες μεθοδεύσεις" ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες που δεν παραγράφονται. Ταυτόχρονα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προοδευτικοί βουλευτές των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Αριστεράς ανέδειξαν το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με το διεθνές βραβείο ειρήνης της Βεστφαλίας βραβεύονται Τσίπρας - Ζάεφ

Ακόμη μια διεθνής αναγνώριση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ήρθε από τη Γερμανία για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, που θα βραβευτούν με το βραβείο ειρήνης της Βεστφαλίας. Η βράβευση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μίνστερ, από την Εταιρεία Οικονομικής Εταιρείας για τη Βεστφαλία - Λίπε.

Όπως αναφέρει στην Deutche Welle ο Ράινχαρντ Τζίνκαν, πρόεδρος της Οικονομικής Εταιρείας για τη Βεστφαλία - Λίπε, "ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραφ Ζάεφ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έλυσε μια διαμάχη δεκαετιών γύρω από την ονομασία, δημιούργησαν ένα έργο διπλωματικής δεξιοτεχνίας και συνέβαλαν καθοριστικά στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων".

Επισημαίνει ακόμη ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, "αλλά ιδιαίτερα ο Έλληνας, έθεσαν την πολιτική λογική πάνω από την προσωπική τους καριέρα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την παραμονή στα αξιώματα". Συμπληρώνοντας πως χωρίς τον Τσίπρα και τον Ζάεφ "η διένεξη για την ονομασία δεν θα είχε τελειώσει και η μακροχρόνια διαμάχη (για το όνομα) θα μπορούσε να συνεχίσει την αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής των Βαλκανίων".

Σημειώνεται ότι πριν τη βράβευση θα συνεδριάσει το λεγόμενο Münster Summit, όπου εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ θα συμμετάσχει και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και πρώην ύπατη εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι. Επισημαίνεται πως είναι το δεύτερο βραβείο Ειρήνης που παίρνουν Τσίπρας και Ζάεφ. Το πρώτο ήταν στην περσινή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, όπου τους απονεμήθηκε το βραβείο Ewald von Kleist.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL