Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Χαρίτσης: Θα επιμείνουμε στη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαρίτσης: Θα επιμείνουμε στη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βραδυνή εξαπολύει σκληρή κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις: “Οι μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ, με τη βοήθεια και του ΚΚΕ, καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου”.

“Θα επιμείνουμε στην διαλεύκανση του σκανδάλου που έχει στοιχίσει δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Όλα στο φως”, διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί του προσφυγικού, ο Αλ. Χαρίτσης κάνει λόγο για "διαχειριστική ανεπάρκεια και μικροκομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη", η οποία "αντί να προχωρήσει επιτέλους σ’ έναν σοβαρό σχεδιασμό με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, εξαγγέλλει φαιδρές και επικίνδυνες “λύσεις” ανάσχεσης των ροών με πλωτά φράγματα και προχωράει άρον – άρον σε επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο και αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες".

Την ίδια στιγμή, προβαίνει στη "λανθασμένη επιλογή να συμψηφίσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά ακολουθώντας πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας". "Στην εξωτερική μας πολιτική δεν χωράνε επιπολαιότητες και παιχνίδια. Δεν νοείται να συνδέουμε το προσφυγικό με τα εθνικά μας θέματα", υπογραμμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας.

“Η ΝΔ πλέον είναι αναγκασμένη να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της τον λόγο για τον οποίο ‘τηρεί και τιμά’ μια συμφωνία την οποία όταν ήταν στην αντιπολίτευση χαρακτήριζε προδοτική”, τονίζει ο ίδιος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας επικρίνει την κυβέρνηση ότι “ενδιαφέρεται περισσότερο για επικοινωνιακού τύπου επιχειρήσεις σε σινεμά και πανεπιστήμια αντί να επιλέξει τη σύγκρουση με το οργανωμένο έγκλημα" και σημειώνει ότι “για να καλύψει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, επενδύει στο φόβο και την ανασφάλεια”.

Αντίθετα, προσθέτει ο Αλ. Χαρίτσης, “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που πάλεψε για την καταπολέμηση της ανασφάλειας που είχε κατακλύσει τους πολίτες στα πρώτα χρόνια της κρίσης και θα επιμείνει για ασφάλεια και κανόνες για όλους”.

Τέλος, σχετικά με τη διεύρυνση του κόμματος, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: "Η οργανωτική μας αναβάθμιση αφορά τον τρόπο σύνδεσής μας με την κοινωνία” και υπογραμμίζει ότι αυτή την περίοδο συζητάμε ανοιχτά με την κοινωνία “για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, για το πώς η πολιτική ένταξη μπορεί ξανά να εμπνεύσει, για το πρόγραμμά μας και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας: την κλιματική αλλαγή, τις κοινωνικές ανισότητες, το μέλλον της χώρας σε μια συγκυρία γεωπολιτικής αστάθειας” ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL